Tijdstip checken op Apple Watch

Toekomstige Apple Watch: hartslagherkenning en bedienen met polsbewegingen

Kun je straks je Apple Watch bedienen met polsbewegingen? Apple zou onderzocht hebben hoe je met een speciaal bandje met sensoren, bepaalde acties uit kan voeren door met je pols te draaien. Ook zou Apple de gebruiker willen identificeren met de hartslag.

Tijdstip checken op Apple Watch
Je Apple Watch kun je momenteel bedienen met de Digital Crown, het touchscreen en met behulp van Siri, maar Apple zou denken aan een nieuwe manier van bediening. Met een speciaal bandje zou je door middel van handbewegingen bepaalde acties kunnen uitvoeren, doordat het bandje bewegingen van je pols kan detecteren. Ook zou Apple overwegen om via de hartslag een gebruiker te identificeren.

Interactie met Apple Watch door beweging met de pols

Apple Watch met handbewegingen.In het patent wordt omschreven hoe allerlei sensoren in een Apple Watch-bandje kunnen meten hoe jij je pols beweegt. Druksensoren kunnen bijvoorbeeld aanvoelen als de band strakker komt te zitten als jij je hand bijvoorbeeld naar links of rechts beweegt. Deze signalen kunnen vervolgens gestuurd worden naar de Apple Watch zelf. Met instelbare bewegingen kun je op deze manier bijvoorbeeld een telefoongesprek opnemen, een specifieke app openen of je muziek bedienen. Bovendien zou je met bewegingen ook apparaten op afstand kunnen bedienen, zoals een gekoppelde iPhone.

Het is niet de eerste keer dat Apple patenten vastlegt waarin functies op de Apple Watch omschreven worden met behulp van speciale bandjes. Denk aan een GPS-chip, extra batterij, thermometers en andere sensoren die in bandjes verwerkt kunnen worden. Meer daarover lees je ons eerdere artikel over speciale functies in Apple Watch-bandjes.

Apple Watch-gebruiker herkennen dankzij hartslag

In een ander patent omschrijft Apple hoe de hartslagsensor in de Apple Watch de gebruiker kan herkennen als een soort van alternatief voor de Touch ID-sensor. In het patent wordt een hartslagmeter omschreven die vergelijkbaar is met de Apple Watch. De hartslagsensor maakt gebruik van licht dat geschenen wordt op de huid, waarna gemeten wordt hoeveel licht er opgenomen en gereflecteerd wordt. Hierdoor zou gezien kunnen worden of degene die de Apple Watch draagt ook daadwerkelijk de eigenaar is.

In het patent wordt ook nog omschreven hoe bewegingen het authenticatieproces kunnen starten. Bij Touch ID wordt dit gestart zodra je de vinger op de homeknop legt, maar bij de Apple Watch zou dit gedaan kunnen worden met een beweging vanaf bijvoorbeeld de middel naar je hoofd. Hierdoor weet het horloge dat hij de gebruiker moet gaan herkennen dankzij zijn of haar hartslag.

Met elk patent blijft het altijd afwachten of Apple daadwerkelijk iets van plan is met het omschreven proces. De afgelopen tijd zijn er wel meer patenten vastgelegd waar Apple misschien wel nooit wat mee gaat doen, zoals een afstandsbediening voor een jacht en een Digital Crown voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2016, 13:18
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, patent

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.