Toekomstige Apple Watch: hartslagherkenning en bedienen met polsbewegingen

Kun je straks je Apple Watch bedienen met polsbewegingen? Apple zou onderzocht hebben hoe je met een speciaal bandje met sensoren, bepaalde acties uit kan voeren door met je pols te draaien. Ook zou Apple de gebruiker willen identificeren met de hartslag.

Tijdstip checken op Apple Watch
Je Apple Watch kun je momenteel bedienen met de Digital Crown, het touchscreen en met behulp van Siri, maar Apple zou denken aan een nieuwe manier van bediening. Met een speciaal bandje zou je door middel van handbewegingen bepaalde acties kunnen uitvoeren, doordat het bandje bewegingen van je pols kan detecteren. Ook zou Apple overwegen om via de hartslag een gebruiker te identificeren.

Interactie met Apple Watch door beweging met de pols

Apple Watch met handbewegingen.In het patent wordt omschreven hoe allerlei sensoren in een Apple Watch-bandje kunnen meten hoe jij je pols beweegt. Druksensoren kunnen bijvoorbeeld aanvoelen als de band strakker komt te zitten als jij je hand bijvoorbeeld naar links of rechts beweegt. Deze signalen kunnen vervolgens gestuurd worden naar de Apple Watch zelf. Met instelbare bewegingen kun je op deze manier bijvoorbeeld een telefoongesprek opnemen, een specifieke app openen of je muziek bedienen. Bovendien zou je met bewegingen ook apparaten op afstand kunnen bedienen, zoals een gekoppelde iPhone.

Het is niet de eerste keer dat Apple patenten vastlegt waarin functies op de Apple Watch omschreven worden met behulp van speciale bandjes. Denk aan een GPS-chip, extra batterij, thermometers en andere sensoren die in bandjes verwerkt kunnen worden. Meer daarover lees je ons eerdere artikel over speciale functies in Apple Watch-bandjes.

Bekijk ook

Apple wil Apple Watch-functies toevoegen via horlogebandjes met gps, speakers en meer

Apple heeft ideeën om de diagnostische poort van de Apple Watch op allerlei andere manieren te gebruiken, bijvoorbeeld voor gps-chips, batterijen en speakers.

Apple Watch-gebruiker herkennen dankzij hartslag

In een ander patent omschrijft Apple hoe de hartslagsensor in de Apple Watch de gebruiker kan herkennen als een soort van alternatief voor de Touch ID-sensor. In het patent wordt een hartslagmeter omschreven die vergelijkbaar is met de Apple Watch. De hartslagsensor maakt gebruik van licht dat geschenen wordt op de huid, waarna gemeten wordt hoeveel licht er opgenomen en gereflecteerd wordt. Hierdoor zou gezien kunnen worden of degene die de Apple Watch draagt ook daadwerkelijk de eigenaar is.

Bekijk ook

Zo gebruik je de Hartslag-app en hartslagmeter in de Apple Watch

In deze gids lees je alles over de hartslagmeter in de Apple Watch. Hoe kun je je hartslag meten, hoe werkt de meter precies en waar vind je statistieken? En wat is er nieuw in de Hartslag-app in watchOS 10?

In het patent wordt ook nog omschreven hoe bewegingen het authenticatieproces kunnen starten. Bij Touch ID wordt dit gestart zodra je de vinger op de homeknop legt, maar bij de Apple Watch zou dit gedaan kunnen worden met een beweging vanaf bijvoorbeeld de middel naar je hoofd. Hierdoor weet het horloge dat hij de gebruiker moet gaan herkennen dankzij zijn of haar hartslag.

Met elk patent blijft het altijd afwachten of Apple daadwerkelijk iets van plan is met het omschreven proces. De afgelopen tijd zijn er wel meer patenten vastgelegd waar Apple misschien wel nooit wat mee gaat doen, zoals een afstandsbediening voor een jacht en een Digital Crown voor de iPad.

Bekijk ook

Apple Draait Door: komt de Digital Crown naar de iPad?

Apple ziet wel wat in een iPad die uitgerust wordt met een Digital Crown zoals op de Apple Watch. In een patent heeft Apple deze mogelijkheid vastgelegd, waardoor je tekst kunt vergroten, het volume aan kunt passen en meer.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.