Google Agenda voor iPad

Google Agenda nu geschikt voor de iPad

Google Agenda is geoptimaliseerd voor de iPad. Bekijk je afspraken, plan doelen en vind een tijdstip om met anderen af te spreken, allemaal op een groter formaat dan voorheen.

Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk zover: Google’s Agenda-app is aangepast voor de iPad. Voor een bedrijf met zoveel ontwikkelaars in dienst hadden we deze iPad-geoptimaliseerde versie wel wat eerder verwacht. Voorheen was de app alleen geoptimaliseerd voor de iPhone en Android-smartphones.

Google Agenda voor iPad

Google Agenda op de iPad

De iPad-versie van Google Agenda ziet er op het oog hetzelfde uit, zodat je niet hoeft te zoeken waar je afspraken zijn gebleven. Door het grotere scherm is er meer ruimte om je afspraken in één overzicht te zien. Kun je een afspraak toch niet vinden, dan kun je via Spotlight de app doorzoeken.

Ook alle functies vind je terug in deze app, maar dan geoptimaliseerd voor de iPad. Zo kun je bijvoorbeeld een geschikt tijdstip zoeken als je met een groep wilt afspreken, waarbij je meteen een ruimte kunt boeken. De Agenda-app geeft suggesties op welke momenten het voor iedereen uitkomt en welke kamers er op dat moment beschikbaar zijn voor je team. Je werkgever moet dit natuurlijk wel ondersteunen.

Ook kun je net als in de iPhone-app doelen stellen, bijvoorbeeld dagelijks een lijst maken van dingen die je wilt doen, vaker gaan sporten of aan andere gewoontes werken.

Google belooft dat er na deze update nog meer functies aankomen, zoals een widget voor het Vandaag-scherm waarmee je snel overzicht krijgt van de afspraken die er nog aan komen. Installeren kan via de App Store, waar de update in de loop van vandaag verschijnt. Nog niet zichtbaar? Dan zul je nog even geduld moeten hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2017, 19:31
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.