Terry Blanchard bij Readdle.

Apple’s Mail-baas overgestapt naar Spark-ontwikkelaar Readdle

Terry Blanchard, die bij Apple verantwoordelijk was voor de Mail-apps, maakt de overstap naar Readdle. Readdle is bekend van de populaire mail-app Spark, waar Blanchard verder aan gaat werken.

Terry Blanchard bij Readdle.
Er is weer iemand vertrokken bij Apple, maar deze keer niet om een auto te gaan bouwen bij Tesla. Terry Blanchard, die bij Apple verantwoordelijk was voor de Mail-apps, maakt de overstap naar de Oekraïense ontwikkelaar Readdle. Dat betekent dat Blanchard nog steeds mail-apps blijft maken, maar bezig gaat met Spark voor Mac, iPhone, iPad en Apple Watch.

Hoofd Apple Mail naar Spark

Terry Blanchard was sinds 2011 werkzaam bij Apple en leidde daar de ontwikkeling van Apple Mail. Deze maand stapte hij over naar Readdle, waar hij aan de slag is gegaan als Vice President of Engineering voor de mail-app Spark. Hoewel het team van Readdle gevestigd is in Oekraïne, blijft Blanchard werkzaam vanuit een apart kantoor in Silicon Valley. Hij krijgt daar de leiding over een apart team dat verder zal werken aan Spark.

De komende tijd werkt Readdle aan een Android-versie van Spark, waardoor Blanchard dus voor het eerst in lange tijd aan een ander platform gaat werken. Ook wordt er gewerkt aan een slimme agenda, automatisering en een versie voor bedrijven. In een persbericht van Readdle geeft hij ook een verdere verklaring van zijn overstap. “Spark moderniseert e-mail zoals we dat kennen. We [ik en Readdle] delen een fundamentele visie over hoe de toekomst van mail eruit moet zien.” In het persbericht spreekt hij louter lovende woorden uit over zijn nieuwe werkgever. “Ik heb Readdle altijd bewonderd voor hun prachtige en innovatieve producten. Hierdoor is Readdle het ideale bedrijf die visie omzet in realiteit.”

Team van Readdle ontwikkelaars.

Blanchard heeft zich nu dus bij het Readdle-team van 105 ontwikkelaars gevoegd. Spark viel ook op iCulture in de smaak. In 2015 won Spark voor de iPhone en iPad nog de iCulture Awards voor App van het jaar en vorig jaar scoorde de Mac-versie hoog in de categorie Beste Mac-app. Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn, want onlangs bleek nog dat Spark delen van mails opslaat als platte tekst op haar servers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2017, 17:39
Categorie Apps
Onderwerp spark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.