Google Agenda: doelen instellen

Google Agenda-app laat je doelen instellen

In Google Agenda kun je nu aan doelen werken. De app plant activiteiten zoals sport en iets nieuws leren flexibel in en herinnert je aan je doelen.

Google Agenda (link) bestaat dit jaar 10 jaar en dat is reden voor een feestje. In de mobiele apps zal vanaf vandaag een nieuwe functie te zien zijn, namelijk Doelen. Daarmee kun je automatisch tijd blokkeren voor activiteiten die je een beter mens maken, bijvoorbeeld sporten, een nieuwe taal leren of afspreken met vrienden.

Google Agenda: doelen instellen

In het filmpje hieronder zien we Brad, die gedumpt wordt door zijn vriendje. Hij besluit zijn leven te veranderen zoals drie keer per week yoga doen. Mocht het een keer niet lukken, dan verschuift Google Agenda de doelen naar een later moment.

Kies zelf je doelen in Google Agenda

Je geeft in de app aan welke doelen je wilt stellen. Google Agenda vraagt je vervolgens hoe vaak per week je het wilt doen, hoe lang en op welk moment van de dag (ochtend, middag, avond). De app kijkt vervolgens naar je agenda om te kijken of er een gaatje is om aan je doelen te werken. Je kunt de doelen vervolgens laten doorschuiven tot er wel een geschikt moment is. Ook houdt de app er rekening mee als er een conflict ontstaat met later ingevoerde afspraken.

Slimmer plannen met AI
In de app vind je een aantal gangbare doelen, zoals sporten of werken aan een bepaalde vaardigheid. Je kunt ook zelfgekozen doelen invoeren, bijvoorbeeld om te relaxen. Kunstmatige intelligentie gaat ervoor zorgen dat het inplannen van doelen steeds beter gaat, zodat de app meer rekening houdt met jouw drukke schema. Blijkt bijvoorbeeld dat ‘s middags sporten echt niet lukt, dan zal Google Agenda dat niet langer voorstellen.

Om de functie te kunnen gebruiken moet je natuurlijk wel al je afspraken braaf in Google Agenda zetten. Later vandaag is de functie te vinden in Google Agenda voor iOS en Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 9:02
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.