Gmail voor iPhone

Gmail voor iOS krijgt Smart Reply: snelle antwoorden op mailtjes

Gmail voor iOS krijgt Smart Reply: slimme antwoorden waarmee je snel op een e-mailtje kunt reageren. Voorlopig alleen in het Engels.

Gmail voor iOS krijgt een Smart Reply-functie waarmee je snel kunt reageren op binnenkomende e-mailtjes. De update van Gmail verschijnt vandaag, maar het werkt momenteel alleen in het Engels.

Gmail Smart Reply

Gmail Smart Reply: snelle antwoorden op mail

De snelle antwoorden ken je ook al van iMessage en andere berichtenapps, waardoor Gmail meer op een chatapp gaat lijken. In plaats van een lang antwoord met aanhef en handtekening eronder stuur je alleen een kleine zinnetje terug op basis van de suggesties die Google aanreikt. De functie is al aanwezig in Inbox by Gmail, die andere mailapp van Google. Ook kennen de meeste mensen het al van de berichtenapp Allo. Volgens Google wordt in Inbox al zo’n 12% van de e-mailberichten op deze snelle manier beantwoord.

Smart Reply werkt als volgt: je krijgt drie suggesties te zien, als knoppen onderaan het bericht. Daarbij heb je de mogelijkheid om de Smart Reply nog even te bewerken, al zal dat gaandeweg steeds minder vaak nodig zijn. Google zegt dat ze machineleren gebruiken om te zorgen dat de antwoorden steeds beter aansluiten op wat jij wil zeggen. Daarvoor moeten ze uiteraard wel de inhoud van je e-mailbericht analyseren.

Gmail Smart Reply

Smart Reply is te vinden in de nieuwste versies van Gmail voor iOS en Android. De update komt vandaag al beschikbaar, maar je kunt het helaas alleen toepassen voor e-mailtjes die je in het Engels uitwisselt met je internationale contacten. Nederlands wordt nog niet ondersteund. Wel zal binnen een paar weken Spaans beschikbaar komen en in de verdere toekomst volgen nog meer talen. In Google Allo werkt het ook al in het Frans.

Google is vandaag gestart met de Google I/O ontwikkelaarsconferentie, die vergelijkbaar is met Apple’s WWDC. We kunnen de komende dagen dus nog meer aankondigingen verwachten, waaronder de beschikbaarheid van Google Assistant voor iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 19:48
Categorie Apps
Onderwerpen gmail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.