Google Home

Google Home laat antwoorden voortaan op je iPhone zien

Google Home laat antwoorden voortaan op je iPhone zien, zoals foto's en routekaartjes. Maar de Google Home-speaker is voorlopig nog niet in Nederland of in het Nederlands te gebruiken.

De Google Home-speaker heeft vandaag een update gekregen. De belangrijkste verbetering is dat je alle antwoorden nu op het scherm van je smartphone kunt teruglezen. Google is niet kieskeurig: dat mag ook een iPhone zijn.

Google Home

Google Home: antwoorden op je iPhone-scherm

Aan Google Home kun je via de Google Assistent allerlei vragen stellen. Dat moet helaas nog wel in het Engels, want het Nederlands beheerst de assistent niet. De Google Assistant gaat komende zomer wel meer talen ondersteunen, namelijk Frans, Duits, Portugees en Japans. De Google Assistant komt trouwens ook naar iOS, maar ook daarvoor geldt: alleen in het Engels.

Google Assistant op Google Home

Google heeft meerdere updates aangekondigd voor de slimme speaker. Eén daarvan is het feit dat Google Home antwoorden op vragen naar een display kan sturen, bijvoorbeeld een iPhone. Google noemt het ‘Visual Responses’ en het kan bijvoorbeeld een kaartje van een opgevraagde route zijn. Ook kan het gaan om een foto of een video naar aanleiding van een vraag die je hebt gesteld. Of de route naar de plek waar je de volgende afspraak hebt. De informatie zou ook op een tv-scherm afgebeeld kunnen worden, al moet er dan wel een Chromecast aangesloten zijn.

Verder krijgt Google Home in de VS de komende maanden ook de mogelijkheid om handsfree te bellen. Dit doe je door Google Assistant te vragen om te bellen naar een specifieke persoon. Bellen naar nummers in de VS en Canada is gratis, maar er moet wel een smartphone in de buurt zijn.

Voor muziek ondersteunt Google Home nu ook de gratis Spotify, terwijl er later ondersteuning komt voor Soundcloud en Deezer. Daarnaast komt er Bluetooth-ondersteuning voor mensen die geen streaming muziekdienst gebruiken maar rechtstreeks vanaf hun smartphone of tablet nummers willen streamen.

Wat de Assistant betreft wordt het nu mogelijk om vanaf je smartphone te typen naar de Assistant. Dat kan handig zijn als je niet tegen de assistent wilt praten omdat er heel veel mensen om je heen zitten te praten. Een andere nieuwe Assistant-functie is Lens. Hierbij gebruik je de camera van je smartphone om iets te fotograferen, waarna de Assistant meer informatie geeft.

Google Home in Nederland? Voorlopig niet

Helaas is de Google Home-speaker nog steeds niet officieel in Nederland en België verkrijgbaar en daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen. Wel komt de slimme speaker binnenkort naar Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada en Japan, nadat de speaker eerder in de VS en het Verenigd Koninkrijk werd uitgebracht. Toch kun je de speaker in Nederland en België gewoon gebruiken, als je je toestel maar wel op Engels instelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 20:48
Categorie Achtergrond
Onderwerpen google assistant, google home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.