Apple Park Steve Jobs Theater.

Opinie: iPad-event op 4 april? Wij geloven het pas met meer bewijs

Volgens een gerucht houdt Apple op 4 april een iPad-evenement, maar het enige argument daarvoor is nogal zwak.

Een nieuw gerucht claimt dat Apple de nieuwe iPads op 4 april gaat onthullen, maar het bewijs is niet erg solide. De datum kan best op 4 april zijn, maar niet om de reden die een geruchtensite noemt.

Apple Park Steve Jobs Theater.

iPad-event op 4 april? Hmmm…

De claim is afkomstig van Apple World Today, een website zonder noemenswaardig track record. Wat echter kwalijker is dat de website zich baseert op een volstrekt ongeloofwaardig ‘bewijs’: door te kijken wanneer de huidige iPad Pro-modellen leverbaar zijn bij de Apple Store. In de VS toont Apple bij veel huidige modellen de datum van 4 april “en dus zal Apple’s evenement ook wel op 4 april zijn”, concludeert de website. Maar ze zien daarbij wat dingen over het hoofd.

Alleen in de VS
Ten eerste wordt die datum alleen in de VS genoemd. Als dit een waterdichte methode zou zijn om de datum van Apple-evenementen te achterhalen, dan zou je gisteren in de Nederlandse Apple Store de indruk hebben gekregen dat het evenement op 29 maart valt. Heel wat iPad Pro-modellen zijn namelijk pas vanaf die datum weer leverbaar bij de Nederlandse Apple Stores. Kijk je vandaag in de Apple Stores, dan is die datum trouwens alweer opgeschoven naar 30 maart. Zou Apple het event dan ook alweer een dag opgeschoven hebben? Dat slaat natuurlijk nergens op.

Dezelfde avond nog naar de winkel?
Een tweede reden waarom de redenering van Apple World Today wat ongeloofwaardig is, is dat Apple niet op 4 april om 19:00 uur Nederlandse tijd een product aankondigt en dat je dezelfde avond nog naar de winkel kunt rennen. Daar zit meestal wat tijd tussen. Vorig jaar werd op 21 maart de iPhone SE aangekondigd en op 24 maart begonnen de pre-orders, met de eerste leveringen op 31 maart.

Geen boot uit China
Een derde reden waarom we het ongeloofwaardig vinden, is dat er geen enkel verband is tussen de afhaaldatum van huidige modellen en het beschikbaar komen van een nieuw model. Zouden mensen die vandaag de huidige iPad Pro aanschaffen op 4 april ongevraagd het nieuwe model in handen gedrukt krijgen? Dat lijkt ons sterk. We geloven ook niet dat er een grote boot vanuit China onderweg is, die pas over drie weken aanlegt in de VS om alle oude en nieuwe iPads over het land te verspreiden.

Apple World Today beweert verder dat het logisch zou zijn als de aankondiging in het Steve Jobs Theater op Apple Park plaatsvindt. Ze baseren zich daarbij niet op bronnen of aanwijzingen dat bijvoorbeeld veel beveiligingspersoneel voor die dag is uitgenodigd, maar puur op het feit “dat het wel zo zal zijn”. Om het nog iets ingewikkelder te maken: Apple Insider beweert dat het event niet in het Steve Jobs Theater zal zijn. Als reden noemen ze dat het theater pas later in 2017 open gaat. Dus…?

Begrijp ons goed: de datum van 4 april kan best kloppen. Maar dat heeft niets te maken met het feit dat Amerikanen op 4 april een bestelde iPad Pro kunnen afhalen. De iPads hebben al wekenlang te maken met langere levertijden, dus er is in feite niets nieuws onder de zon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2017, 8:40
Categorie Achtergrond
Onderwerp event

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.