‘Genius Bars krijgen draadloos backupsysteem voor iPhones’

Apple zou kijken naar een backupsysteem voor Apple Stores, waarmee klanten erg snel een backup van hun iPhone kunnen maken en deze kunnen installeren op een nieuw toestel.

Genius Bar AmsterdamApple is mogelijk van plan om bij iedere Genius Bar een apparaat neer te zetten waarmee iPhones en iPads snel gesynchroniseerd kunnen worden. Dit stellen bronnen tegenover 9to5Mac. Hierdoor kunnen klanten met bijvoorbeeld een kapotte iPhone makkelijk hun informatie overzetten wanneer ze een nieuw model mee naar huis krijgen.

Het backupsysteem zou draadloos te gebruiken zijn. Komt een klant naar een Apple Store met een iPhone die gerepareerd moet worden, dan kan personeel een backup maken via iCloud. Door echter met het netwerk van het systeem te verbinden, wordt de backup niet op de servers van Apple opgeslagen, maar lokaal. Door vervolgens via ditzelfde netwerk een nieuwe iPhone te herstellen, wordt de backup snel gedownload.

Klanten die een afspraak bij de Genius Bar maken worden vaak opgeroepen om een backup te maken, maar lang niet iedereen doet dit ook. Door het mogelijk te maken om lokaal een backup op te slaan en te installeren op een nieuwe iPhone, hoeven klanten niet tijdenlang in de Apple Store hun gegevens naar iCloud te sturen.

Het systeem wordt op het moment getest in Apple’s lab. Eerdere berichten over deze labs, waarin ook een 7,85 inch iPad in te vinden zou zijn, wijzen er op dat dit niet per se hoeft te betekenen dat iets ook echt door Apple uitgerold zal worden. Wordt dit wel gedaan, dan zouden we het systeem in het midden van 2013 in de eerste Apple Stores kunnen verwachten.

In de eerste plaats zouden enkel Genius Bars in de Apple Store gebruik maken van het backupsysteem. Nederland telt op het moment één Apple Store met een Genius Bar, aan het Leidseplein in Amsterdam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2012, 14:05
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple store, genius bar

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.