Gruber: ‘iPad Mini wordt door Apple getest’

Volgens Daring Fireball's John Gruber test Apple op het moment een 7,85 inch iPad in zijn labs. Er doen al langer geruchten de ronde over dit kleinere model, dat volgens Gruber de resolutie van de iPad en iPad gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad MiniWe horen al ontzettend lang geruchten over de zogeheten iPad Mini, een iPad met een 7,85 inch scherm. Geruchten zijn vaak afkomstig van anonieme bronnen bij Chinese fabrikanten, maar deze week liet de bekende blogger John Gruber van Daring Fireball zich uit. Volgens hem test Apple op het moment de kleinere iPad in zijn lab. Hij maakte zijn uitspraken bij The Talk Show, een bekende technologie-podcast.


Gruber stelt dat de iPad Mini bij Apple dezelfde resolutie heeft als de iPad en iPad 2. Dit zou betekenen dat apps niet nog een derde resolutie hoeven te ondersteunen. Op het moment kunnen iPad-apps twee resoluties gebruiken: 1024 bij 768 pixels voor de oudere iPads, en 2048 bij 1536 pixels voor het Retina-scherm van de derde generatie iPad.

Apple’s tests van een 7,85 inch iPad zijn interessant, maar we moeten volgens Gruber niet te hard van stapel lopen: het zou slechts een idee zijn waar Apple mee experimenteert, wat niet per se hoeft te betekenen dat de iPad Mini ook echt in de winkel zal verschijnen. De verkoop ervan zal waarschijnlijk afhangen van het succes van de tests.

Hoewel Gruber niet bij Apple werkt, heeft hij wel een reputatie opgebouwd als een journalist die ontzettend veel weet over Apple’s interne bezigheden. Desalniettemin is er nog niks door Apple bevestigd.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.