Analist: ‘Volgende iPhone belangrijker dan ooit’

Goldman Sachs-analist Bill Shope stelt dat de volgende iPhone belangrijker wordt dan ooit. De angst dat providers minder subsidie zullen betalen voor nieuwe iPhones is volgens hem ongegrond.

iPhone 5De volgende iPhone wordt “waarschijnlijk één van de belangrijkste smartphones die we hebben gezien”. Dit stelt Bill Shope, een analist van de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Reden voor de analist om Apple’s verwachte aandeelprijs van 700 dollar naar 750 dollar te verhogen. Shope baseert zich deels op Apple’s positie bij providers. Volgens hem zijn de zorgen dat providers Apple minder willen subsidiëren onterecht.

BTIG-analist Walter Piecyk stelde eerder deze maand dat operators steeds minder bereid zijn om iPhones bij vaste contracten te subsidiëren. Hierdoor zouden abonnees vaker de volle prijs voor een nieuwe iPhone moeten betalen, iets dat ertoe kan leiden dat minder klanten voor een iPhone kiezen. Shope denkt dat er geen reden tot zorg bestaat. Sommige providers zouden hun abonnementssubsidies slinken, maar het merendeel kiest er volgens de analist toch voor om klanten te lokken met aanlokkelijke toestelprijzen. Het zou voor providers namelijk belangrijk zijn om zoveel mogelijk abonnees met een gewone telefoon te laten wisselen naar een smartphone.

Shope heeft vooral inzage in de financiële situaties die de volgende iPhone mogelijk dwars zullen zitten of baten. Vermoedelijk baseert hij zich niet op hardware of nieuwe toevoegingen. De kans bestaat dan ook dat Shope enigszins voorbarig is. Daar staat tegenover dat hij namens een prominente bank spreekt.

Apple heeft nog niet bevestigd hoe de volgende iPhone er precies uit zal komen te zien. Eerdere analisten baseerden zich in hun berichten aan investeerders wel op nieuwe hardware: zij namen een kijkje bij fabrikanten, waar mogelijke onderdelen getoond werden. Gezien de iPhone 4S qua uiterlijk op de iPhone 4 lijkt, is de kans groot dat de volgende iPhone een nieuw ontwerp krijgt. Eerdere geruchten wezen op een achterkant gemaakt van Liquid Metal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2012, 15:00
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen goldman sachs, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.