iPhone 6 met iOS 13

[Update] Gebruiker claimt iOS 13 beta werkend te hebben op iPhone 6

De iPhone 6 krijgt officieel geen update naar iOS 13. Een gebruiker claimde dat het hem gelukt was om de iOS 13 beta 1 erop te installeren. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen grap.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 17 juni: We zeiden al dat het te mooi klinkt om waar te zijn en dat blijkt inderdaad het geval. De gebruiker heeft inmiddels toegegeven dat het om een grap gaat. Hij heeft zijn tweets inmiddels afgeschermd, maar vlak daarvoor liet hij weten dat het een grap was. Er is dus geen sprake van dat de beta van iOS 13 kan draaien op een iPhone 6.

Tweet iPhone 6 met iOS 13 grap.
Afbeelding via iDownloadblog

Met dank aan alle tipgevers.

iOS 13 op een iPhone 6

iOS 13 bevat leuke vernieuwingen zoals een dark mode. Alleen grijp je mis als je een iPhone 6 of ouder hebt. Een gebruiker liet het daar niet bij zitten en ging aan de slag met de beta. “Na 6 dagen nonstop eraan te hebben gewerkt is het me eindelijk gelukt”, zegt @NightigerFTW. Er zou een enorme kwetsbaarheid in het iOS zitten, waardoor het mogelijk werd. Een firmwarebestand (IPSW) is nog niet beschikbaar, maar volgt snel.

Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. En zelfs als er inderdaad een firmwarebestand beschikbaar komt voor de oudere toestellen, dan zal het niet zo heel praktisch in gebruik zijn, omdat Apple het officieel niet ondersteunt.

NightigerFTW zegt niet hoe hij of zij het werkend heeft gekregen. Dat zorgt er in ieder geval voor dat Apple het lek niet snel kan fixen, maar tegelijk maakt de geheimzinnigheid het moeilijk om te controleren of het echt zo is. Verder zegt NightigerFTW dat deze hack pas wordt vrijgegeven als Apple officieel iOS 13 voor het publiek uitbrengt, of wanneer Apple de kwetsbaarheid in een komende beta dicht.

Voor het geval je je afvraagt of het dan ook op de iPhone 5s gaat werken… helaas. NightigerFTW heeft het al geprobeerd en kreeg het niet werken. Toch waarschuwen ervaren mensen uit het jailbreak-circuit om voorzichtig te zijn. Deze gebruiker is nieuw in de scene en heeft nog geen reputatie opgebouwd. We weten dus niet zeker of het allemaal wel klopt. Wat NightigerFTW zou kunnen doen om zijn geloofwaardigheid aan te tonen, is om de methode te laten zien aan een bekende persoon uit de jailbreak-wereld. Hoe dan ook, het is een knappe prestatie als het inderdaad gelukt is om een nieuwe iOS-versie te installeren op een toestel dat officieel niet wordt ondersteund.

Hieronder vind je onze lijst van iPhones en iPads die iOS 13 officieel gaan ondersteunen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 17 juni: Artikel bijgewerkt in verband met uit de hand gelopen grap.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 10:00
Categorie iOS
Onderwerp ios 13

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die sinds september 2019 te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.