Gameontwikkelaars geven in-app aankopen weg

Gameontwikkelaars EA en Firemonkeys geven gratis in-app aankopen weg via een promotielink.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

real-racing-in-app-promo-codeOntwikkelaars van iOS-apps hebben voor het eerst de mogelijkheid gekregen om in-app aankopen gratis te geven. De mogelijkheid werd ontdekt bij games van Electronic Arts en Firemonkeys. Door op een bepaalde link te klikken krijg je bijvoorbeeld voor €1,79 aan goudstukken in het spel Real Racing 3. Helaas geldt de promoactie niet in Nederland en België. Het is de vraag of de mogelijkheid om promocodes voor in-app aankopen weg te geven voor alle ontwikkelaars gaat gelden. Het vermoeden bestaat dat het alleen voor ‘bevriende’ (grotere) ontwikkelaars geldt.

in-app-aankopen-real-racing-3Concreet zou er sprake kunnen zijn van het nieuw aangekondigde App Store Code Program. Dit App Store Code Program werd recent aangekondigd tijdens de Tech Talk-sessies en houdt in dat ontwikkelaars speciale promocodes kunnen weggeven. Je moet hiervoor een aanvraag doen bij Apple en pas nadat goedkeuring is gegeven kun je aan de slag gaan. Met het programma kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld meer dan de gebruikelijke 100 promocodes weggeven bij een app.

Tot nu toe konden ontwikkelaars alleen promocodes voor betaalde apps geven, niet voor de in-app aankopen in apps. De ontwikkelaars geven als alternatief daarom maar iTunes-cadeaukaarten weg, maar weten daarmee niet zeker of de ontvanger het bedrag wel gaat besteden aan de in-app aankopen.

app-store-code-program-02De werking van de promocodes is vergelijkbaar met normale promocodes, maar er is één verschil: heb je de app nog niet geïnstalleerd, dan krijg je de optie om te downloaden. Momenteel kunnen gewone ontwikkelaars de nieuwe promocodes nog niet gebruiken via iTunes Connect.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:10
Onderwerpen electronic arts, in app aankopen, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.