WhatsApp Telefoon spotlight

WhatsApp experimenteert met nieuwe kaartfunctie

WhatsApp werkt op het moment aan een nieuwe kaartfunctie, zo blijkt uit vertaalinformatie in handen van iCulture.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp Telefoon spotlightWhatsApp werkt op het moment aan een nieuwe kaartfunctie. Dit blijkt uit het vertaalprogramma van de app, aldus iCulture-lezer @daankempeneers. Details over de nieuwe WhatsApp-mogelijkheid zijn verder schaars. Naast een vertaling voor de term Map type, zijn er ook referenties naar een snelheidsteller voor afgelegde kilometers en een optie genaamd show my friends.


WhatsApp vraagt naar Nederlandse vertalingen voor de volgende termen:

  • Map Type
  • %s mph
  • %s km/h
  • Show my friends
  • just now
  • ±%sm

We weten nog niet om wat voor nieuwe WhatsApp-functie het gaat, maar we kunnen wel speculeren. Gaan we er van uit dat alle vertalingen voor één en dezelfde toevoeging zijn, dan kunnen we wellicht binnenkort zien waar vrienden zich bevinden. Deze functionaliteit zou dan vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Zoek mijn vrienden, waarbij je zelfs te zien krijgt hoe snel sommige vrienden op het moment bewegen met een snelheidsmeter. Het lijkt zelfs een beetje op Foursquare Swarm, dat automatisch aan vrienden doorgeeft waar je bent op een andere manier.

WhatsApp laat je op het moment al je locatie delen, maar dit moet met de hand. Bij deze functie wordt ook een kaart geopend, maar zijn geen van de hierboven verzochte termen aanwezig.

We wachten op het moment al op een andere nieuwe WhatsApp-functie: eerder dit jaar vertelde WhatsApp te werken een een belfunctie, waarmee je tegen vrij weinig data online je vrienden kunt bellen. Een functie waar Nederlandse providers niet bang voor zijn.

Downloaden: WhatsApp (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:10
Onderwerp
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.