Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

Fitbit CEO: “De Apple Watch doet te veel”

De Apple Watch zou volgens de CEO van Fitbit veel te veel functies hebben, waardoor onduidelijk is waarom je hem zou moeten hebben. Ook andere smartwatches leggen de focus volgens hem op veel te veel functies.

fitbit-armbanden

Door het verschijnen van de Apple Watch vorig jaar, is er nieuwe concurrentie gekomen voor fabrikanten van andere fitnesstrackers en smartwatches. Maar CEO James Park van Fitbit, het bedrijf achter de vele slimme Fitbit-horloges en activiteitentrackers, is niet overdonderd door de Apple Watch. In een interview geeft hij aan dat de Apple Watch volgens hem te veel wil doen, terwijl de Fitbit zich duidelijker op bepaalde aspecten richt.


Bekijk ook

Fitbit in 2023: welke tracker past bij jou?

Fitbit is een bekende naam voor fitnesstrackers en wearables. Er zijn armbanden en smartwatches die je dagelijkse activiteiten, slaap, voeding en gewicht in de gaten houden. Welke Fitbits zijn in 2022 de moeite waard om te kopen? We helpen je op weg!

“Apple Watch doet te veel”

Fitbit CEO James Park.“De Apple Watch is een mooi product en Apple is een prachtig bedrijf, maar de Apple Watch doet waarschijnlijk veel te veel”, zo laat de CEO weten.

De Fitbit-wearables daarentegen focussen zich voornamelijk op gezondheid en het bijhouden van activiteiten, terwijl je met de Apple Watch veel meer kan doen. Je kan ermee bellen, allerlei apps op installeren en natuurlijk klokkijken. De Fitbit en Apple Watch trekken dan ook een verschillend publiek aan, zo laat Park ook nog weten. “Ons onderzoek laat zien dat mensen die geïnteresseerd zijn in een Apple Watch, geen overlap vertonen met mensen die op zoek zijn naar een Fitbit”, verklaart James Park.

Ook andere smartwatches zijn te veelzijdig

Het is overigens niet alleen de Apple Watch die volgens de Fitbit CEO veel te veel functies heeft. Zo noemt hij de overdaad aan functies van verschillende smartwatches het grootste probleem van de categorie in het algemeen. Volgens hem is nooit goed gecommuniceerd waarom mensen een apparaat als een Apple Watch zouden moeten hebben. Met de activiteitentrackers distantieert Fitbit zich van dergelijke slimme horloges, hoewel de Fitbit Blaze wel enkele smartwatch-functies heeft. De Fitbit Alta is een stuk modieuzer en focust zich enkel en alleen op gezondheidsaspecten.

Bekijk ook

Fitbit onthult de modieuze Fitbit Alta met verwisselbare bandjes

Fitbit heeft met de Alta de meest modieuze Fitbit tot nu toe onthuld. De Fitbit Alta heeft verwisselbare bandjes en kan daarnaast bijna alles wat de originele Fitbit ook kan. Vanaf april is hij verkrijgbaar in Europa.

Dat het lang niet altijd goed gaat met de makers van verschillende smartwatches bleek onlangs wel. Zo kwam Pebble in de problemen, waardoor een kwart van het personeel op straat zou belanden. Door de komst van de Apple Watch zou de Pebble in zwaar weer verkeren, waardoor er nu sprake is van een koerswijziging. Pebble zou zich in de toekomst namelijk meer gaan richten op fitness- en gezondheidsfuncties, net als de Fitbit.

Bekijk ook

Pebble in de problemen, kwart van personeel op straat

Pebble maakt in moeilijke tijden door. De fabrikant van smartwatches moet een kwart van het personeel ontslaan en doet rustig aan met nieuwe modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.