Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

Fitbit CEO: “De Apple Watch doet te veel”

De Apple Watch zou volgens de CEO van Fitbit veel te veel functies hebben, waardoor onduidelijk is waarom je hem zou moeten hebben. Ook andere smartwatches leggen de focus volgens hem op veel te veel functies.

fitbit-armbanden

Door het verschijnen van de Apple Watch vorig jaar, is er nieuwe concurrentie gekomen voor fabrikanten van andere fitnesstrackers en smartwatches. Maar CEO James Park van Fitbit, het bedrijf achter de vele slimme Fitbit-horloges en activiteitentrackers, is niet overdonderd door de Apple Watch. In een interview geeft hij aan dat de Apple Watch volgens hem te veel wil doen, terwijl de Fitbit zich duidelijker op bepaalde aspecten richt.

“Apple Watch doet te veel”

Fitbit CEO James Park.“De Apple Watch is een mooi product en Apple is een prachtig bedrijf, maar de Apple Watch doet waarschijnlijk veel te veel”, zo laat de CEO weten.

De Fitbit-wearables daarentegen focussen zich voornamelijk op gezondheid en het bijhouden van activiteiten, terwijl je met de Apple Watch veel meer kan doen. Je kan ermee bellen, allerlei apps op installeren en natuurlijk klokkijken. De Fitbit en Apple Watch trekken dan ook een verschillend publiek aan, zo laat Park ook nog weten. “Ons onderzoek laat zien dat mensen die geïnteresseerd zijn in een Apple Watch, geen overlap vertonen met mensen die op zoek zijn naar een Fitbit”, verklaart James Park.

Ook andere smartwatches zijn te veelzijdig

Het is overigens niet alleen de Apple Watch die volgens de Fitbit CEO veel te veel functies heeft. Zo noemt hij de overdaad aan functies van verschillende smartwatches het grootste probleem van de categorie in het algemeen. Volgens hem is nooit goed gecommuniceerd waarom mensen een apparaat als een Apple Watch zouden moeten hebben. Met de activiteitentrackers distantieert Fitbit zich van dergelijke slimme horloges, hoewel de Fitbit Blaze wel enkele smartwatch-functies heeft. De Fitbit Alta is een stuk modieuzer en focust zich enkel en alleen op gezondheidsaspecten.

Dat het lang niet altijd goed gaat met de makers van verschillende smartwatches bleek onlangs wel. Zo kwam Pebble in de problemen, waardoor een kwart van het personeel op straat zou belanden. Door de komst van de Apple Watch zou de Pebble in zwaar weer verkeren, waardoor er nu sprake is van een koerswijziging. Pebble zou zich in de toekomst namelijk meer gaan richten op fitness- en gezondheidsfuncties, net als de Fitbit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2016, 14:53
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, fitbit

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.