Camera in 9,7-inch iPad Pro in teardown.

Teardown: iPad Pro 9.7 bevat dezelfde camera als de iPhone 6s Plus

Hoe ziet de binnenkant van de nieuwe kleine iPad Pro eruit? Het repareren van dit nieuwe model blijkt een stukje lastiger dan de grote versie, vanwege het ontbreken van bepaalde onderdelen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Teardown van de 9,7-inch iPad Pro.
De kleine iPad Pro ligt inmiddels in de schappen, dus is het ook weer hoog tijd voor de mensen van iFixit om Apple’s nieuwste tablet binnenstebuiten te keren. Dankzij deze nieuwe teardown is de binnenkant van de 9,7-inch iPad Pro te zien, waarbij iFixit laat zien dat de batterij het grootste deel van de binnenkant beslaat. In tegenstelling tot de grote iPad Pro nemen de vier speakers een kleiner deel van de ruimte in.

Batterij lastig te verwijderen

In tegenstelling tot de grote iPad Pro, blijkt de kleine versie geen trekkoorden te hebben. Hierdoor is het demonteren van de batterij geen gemakkelijke klus, wat meteen al van invloed is op de repairability van de iPad Pro. Alle iPhone-modellen vanaf de iPhone 5s en de grote iPad Pro zijn voorzien van deze trekkoorden, maar de kleine iPad Pro moet het net als de vorige iPads zonder doen. Het gaat om een batterij met een vermogen van 7,306 mAh, wat aanzienlijk minder is dan de grote iPad Pro. De iPad Air 2 heeft wel een stuk kleinere batterij, maar per saldo maakt het weinig verschil. Alle drie de iPad-modellen hebben een batterijduur van ongeveer tien uur.

X-ray van 9,7-inch iPad Pro.

Het scherm in deze iPad Pro is deze keer op een andere plaatst bevestigd, namelijk in de rechter onderhoek. En over het scherm gesproken: doordat het LCD-scherm en het glaspaneel aan elkaar bevestigd zijn, is het openmaken van de iPad Pro een stukje eenvoudiger. Een ander interessant aspect is de nieuwe camera in de 9,7-inch iPad Pro. Uit de teardown blijkt dat het om exact dezelfde camera gaat als in de iPhone 6s Plus, inclusief de uitstekende cameralens en de optische beeldstabilisatie (een functie die je niet in de kleinere iPhone 6s vindt). De cameralens beslaat bijna de hele dikte van de iPad Pro. De chips zijn afkomstig van Samsung, SK Hynix, Broadcom en het Nederlandse NXP, dat verantwoordelijk is voor de NFC-sensor.

Camera in 9,7-inch iPad Pro in teardown.

Kleine iPad Pro lastiger te repareren dan grote iPad Pro

De Smart Connector van de kleine iPad Pro is even lastig te fixen als de versie in de grote iPad Pro. Hierdoor komt de algemene repairability-score van de kleine iPad Pro op 2 van de 10 punten, wat lager is dan de grote versie. Dit komt voornamelijk door het ontbreken van de eerder genoemde trekkoorden aan de batterij, waardoor deze lastiger te verwijderen is zonder dat je schade aanricht aan de andere onderdelen. Meer technische details vind je in de uitgebreide ontleding van de 9,7-inch iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2016, 16:36
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad pro, teardown
Devices iPad Pro, iPhone 6s Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.