Mantelzorg-app Fello

Fello-app helpt mantelzorgers bij het plannen van activiteiten

Met de app Fello kunnen mantelzorgers hun zorgactiviteiten beter plannen. De Fello-app bevat chats en een agenda, zodat je afspraken beter op elkaar af kunt stemmen.

Al je met een aantal familieleden mantelzorg verleent, is het nuttig om afspraken te maken. Wie gaat mee naar controles bij de huisarts, wie gaat naar het bezoekuur in het ziekenhuis en wie doet de boodschappen voor zieke opa Piet? De Nederlandse app Fello (link) wil daar iets aan doen.

Mantelzorg-app Fello

Fello voor mantelzorgers

In Nederland zijn 1,4 miljoen mensen die voor een ziek familielid zorgen. Eerder schreven we al over de app Beter, die vooral bedoeld is voor de zieke persoon zelf. Maar niet iedere patiënt is zelf in staat om te regelen welke mantelzorgen wanneer nodig is en dat is precies de behoefte waarin Fello voorziet.

De makers van Fello richten zich op de mantelzorgers zelf, om te zorgen dat alle activiteiten wat eerlijker worden verdeeld. In de app kun je chatten met familieleden over onderwerpen zoals: wie gaat de tuin van opa zomerklaar maken, hoe was de uitslag bij de dermatoloog en wie gaat dit weekend eens wandelen met opa?

Handiger dan WhatsApp-groepje
Het grote voordeel ten opzichte van een WhatsApp-groepje is dat elk onderwerp in een aparte thread terechtkomt. Een discussie over het opknappen van de tuin staat dus los van een discussie over de uitslag van een medisch onderzoek. Ook handig is dat er een agenda in de app aanwezig is, zodat je precies kunt zien wanneer er weer iets van jou wordt verwacht. Je één of meerdere personen aanwijzen die nieuwe afspraken erin zetten, waarbij elke deelnemer kan aangeven of hij/zij aanwezig kan zijn of andere verplichtingen heeft. Bij elke afspraak kun je discussiëren wie een auto beschikbaar heeft en of er eerst thuis nog koffiegedronken gaat worden.

Fello-app voor iPhone en iPad

Zoek je een aparte app voor mantelzorgers van Alzheimer-patiënten, die is er ook en wordt net als de eerder genoemde app Beter nog regelmatig bijgewerkt.

Zo gebruik je Fello

Om de app te kunnen gebruiken ga je naar Getfello.com om een account aan te maken. Je voert daarbij de e-mailadressen in van de mensen die je wilt uitnodigen. Deze mensen maken zelf ook een account aan en daarna kan het afstemmen van zorgtaken beginnen. Niet alle mantelzorgers hoeven over een app te beschikken, want je kunt Fello ook via een willekeurige browser bekijken. Het voordeel van de app (voor iOS en Android) is dat je meldingen krijgt als er iets te doen is, bijvoorbeeld een nieuw bericht.

Ben je voor meerdere personen mantelzorger, dan kun je ook meerdere zorggroepen aanmaken. Door elke groep een herkenbare naam te geven voorkom je dat afspraken door elkaar gaan lopen. In elke zorggroep kun je berichten uitwisselen, afspraken in de agenda zetten, taken toewijzen of met de datumprikker een moment kiezen waarop meerdere mensen samen iets kunnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker een ziekenhuisbezoek plannen én weet je zeker dat er één of twee mensen mee kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2017, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen medisch, zorg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.