Review: Beter – iPhone-app voor mantelzorgers, hulpverleners en vrienden

Kan je een steuntje in de rug gebruiken? Beter is een uitstekende app om gevoelige informatie te delen met mantelzorgers en vrienden.

Beter iPhone-app mantelzorg applicatieTrouwe vrienden, hulpverleners en mantelzorgers. Dat zijn de personen die Bloei NL wil bereiken met de nieuwe iPhone-app Beter. Maar de applicatie is er ook voor mensen die juist zelf een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of je nou fitter wilt worden door meer beweging, je door een ziekte heen vecht of ’s nachts niet durft te slapen. Beter biedt een dagboek waarin je je gemoedstoestand kan vastleggen, die je aan je steun en toeverlaten kan doorgeven. Alleen als je dat wilt.

Dagboek-app met privacy

Je kan Beter ook gebruiken als persoonlijke dagboek-app. In dat geval blijft de informatie die je invoert alleen op je eigen toestel staan. Voeg je een vriend of hulpverlener toe, dan worden je accountgegevens en je verslagen op de servers van Beter gezet. Voordat je begint met de app, kan je in een duidelijk privacybeleid lezen dat Beter je informatie versleuteld opslaat en niet verstrekt aan derde partijen. Besluit je te stoppen met de app en je account, dan wordt de informatie direct door Bloei NL verwijderd. Een geruststellende gedachte, want je kan Beter zo persoonlijk invullen als je zelf wilt.

Beter iPhone weekstatistiek Beter timeline iPhone

Subtiele smiley

Het beoordelen van je dag is een simpele taak in Beter. Met een schuiver bepaal je aan de hand van een subtiele smiley hoe je dag was. Hoe meer naar rechts, hoe beter. Je kan meteen een notitie toevoegen voor een toelichting, maar dat hoeft niet. De app maakt het op een slimme manier aantrekkelijk om zo’n notitie te maken. Je krijgt er namelijk maar een klein tekstvak voor. Dat is uiterst bewerkelijk als je een schrijffout wilt aanpassen, maar houdt het wel klein. Je hebt niet het gevoel dat je ellenlange teksten hoeft te schrijven.

Behalve je gevoel, kan je elke dag ook aangeven of je dichter bij je doelstelling komt. Je kan een algemene doelstelling formuleren in Beter (zoals ‘beter slapen’, ‘meer bewegen’ of ‘meer eten’ – de app geeft voorbeelden maar je vult zelf in) en daar verschillende taken aan hangen om aan die doelstelling te komen. Van tevoren bepaal je hoe vaak je die taak moet uitvoeren. Als je daarna het dagboek invult met je gemoedstoestand, kan je de taken ook naar rechts vegen om ze af te vinken voor die dag. Beter heeft menuknoppen soms op een verrassende plek zitten, maar werkt wel vrij logisch.

Beter hoofdmenu iPhone Beter voorbeelddoel iPhone

Gemoedsrust

Je kan je dagboek teruglezen in een tijdlijn met de notities en afgevinkte taken onder elkaar, of tikt op dagen in de week om ze te lezen. Met de knop Mijn netwerk voeg je vrienden en verzorgers toe, wat alleen kan door elkaars QR-code van de andere telefoon te scannen. Ondertussen kan je de app ook blokkeren met een cijferslot, zodat behalve jij en je steun, niemand de app kan bekijken. Die gemoedsrust heb je in ieder geval te pakken. Beter is een prima doordachte app.

Downloaden: Beter (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.