Facebook Workplace

Facebook Workplace ook in Nederland gestart: zakelijk chatten met collega’s

Facebook Workplace gaat vandaag van start, ook in de Nederlandse App Store. Met deze dienst kun je makkelijker chatten met collega's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als het om communiceren met collega’s gaat is Slack een van de meest geliefde diensten. Je kunt je zakelijke gechat verdelen over meerdere kanalen en er zijn veel mogelijkheden om allerlei andere diensten te koppelen. Facebook ligt op de loer, want zij zouden die doelgroep ook wel willen bedienen. Vanaf vandaag is daarom in de Nederlandse App Store de Facebook Workplace-app (link) te vinden, een app om in contact te blijven met collega’s. Het staat los van je Facebook-account.

Facebook Workplace

Facebook Workplace

Als Facebook nieuwe apps uitbrengt moeten we er in Nederland meestal even op wachten, zoals bij de vorige week verschenen Events-app. Maar bij Facebook Workplace zijn we meteen aan de beurt. De dienst die voorheen Facebook at Work heette, heeft een naamsverandering gekregen en gaat concurreren met Slack en andere zakelijke chatdiensten. Bedrijven moeten over de streep worden getrokken met een lage prijsstelling en de naamsbekendheid van Facebook.

Facebook Workplace heeft daarbij wel wat kansen. Er zijn nog genoeg bedrijven die nog steeds via e-mail of via een verouderde intranet-oplossing communiceren en die nog niet de sprong durfden maken naar start-up Slack. De naam Facebook trekt ze misschien wat sneller over de streep, vanwege de naamsbekendheid en het feit dat het achterliggende bedrijf al wat langer bestaat. Facebook gaat $1 per maand per gebruiker rekenen en dat is flink goedkoper dan de prijs van bijna $7 die je bij Slack maandelijks per gebruiker betaalt om berichten langere tijd te kunnen raadplegen.

Gesloten systeem
Het sterke punt van Slack is nog steeds dat het met allerlei diensten samenwerkt, terwijl je bij Facebook Workplace voorlopig vastzit in een gesloten systeem van Facebook. Wel fijn is dat je privéleven niet meteen bij je collega’s ligt, want de accounts die je hebt zijn strikt van elkaar gescheiden. Je krijgt bovendien geen advertenties te zien en je kunt ook via de dienst bellen en videobellen.

Om overzicht te houden over je collega’s kun je per team een Group maken. Je kunt ook een Group maken met medewerkers van meerdere bedrijven, bijvoorbeeld als er tijdelijk samengewerkt moet worden aan een project. De benodigde app is per direct te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2016, 22:40
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, werk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.