Facebook Music

‘Facebook werkt aan Apple Music-concurrent’ (update)

Facebook gaat concurreren met Spotify en Apple Music. Een speciale muziekdienst zal zich ook richten op het tonen van muziekvideo's op Facebook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook MusicSpotify krijgt het steeds moeilijker. Na de introductie van Apple’s eigen muziekdienst Apple Music, zou ook Facebook werken aan een eigen streamingdienst. Dit beweren bronnen van Music Ally. Facebook wil ook muziekvideo’s gaan aanbieden, waarvan de reclame-inkomsten worden gedeeld met artiesten om zo de royalty’s te betalen.

Facebook muziekdienst

Facebook zou eerst van plan zijn om de muziekvideodienst te starten. Hierbij worden exclusieve video’s van bepaalde artiesten getoond, om zo voor te lopen op concurrenten zoals YouTube. Artiesten kunnen vanaf dat moment ook hun eigen muziek opsporen in andermans video’s. Een video met gelicenseerde muziek kan offline worden gehaald, of de artiest kan een deel van de gemaakte advertentie-omzet claimen van Facebook.

Details over Facebook’s streamingdienst zijn op het moment nog schaars. We weten dat er plannen zijn, maar hoe deze dienst eruit zal zien en hoe Facebook er geld mee gaat verdienen is nog onbekend. Het moet in elk geval een directe concurrent worden voor onder andere Spotify en Apple Music.

Update: een woordvoerder van Facebook ontkent tegenover iCulture dat er aan een muziekdienst wordt gewerkt:

We zijn niet van plan om te beginnen met muziekstreaming.

Facebook wil meer dan sociaal netwerk zijn

Facebook probeert steeds meer content zelf aan te bieden. Eerder dit jaar introduceerde Facebook nog Instant Articles, waarbij nieuwssites zoals BBC en BuzzFeed hun artikelen rechtstreeks op Facebook kunnen plaatsen. Facebook zorgt er zo voor dat je steeds minder vaak op een link hoeft te drukken om het sociale netwerk te verlaten.

Gezinsabonnement bij Tidal

Sinds de komst van Apple Music is de strijd rond muziekdiensten steeds vuriger. Zo heeft Tidal inmiddels ook een gezinsabonnement geïntroduceerd – een optie die ook wordt aangeboden bij Spotify en Apple Music. Voor 5 euro per persoon per maand kun je familieleden toevoegen aan je Tidal-abonnement, zodat je samen minder betaalt. Dat is duurder dan bij Apple Music, waarbij je 15 euro per maand betaalt om met zes mensen muziek te luisteren. Spotify heeft op het moment dezelfde prijs als Tidal, maar de dienst is van plan dit te verlagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 11:57
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple music, facebook, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.