live-streaming-meerkat-periscope

Livestream-apps Periscope en Meerkat uitgebreid met nieuwe functies

Zowel Meerkat als Periscope zijn voorzien van nieuwe functies. Meerkat voegt groepstreams toe met Cameo, terwijl Periscope het gemakkelijker maakt om kijkers te blokkeren.

live-streaming-meerkat-periscope
Vandaag is een mooie dag voor mensen die hun iPhone gebruiken om te livestreamen. Zowel Periscope als Meerkat zijn voorzien van handige nieuwe functies, die we hier voor je op een rijtje zetten.

Samen streamen met Meerkat Cameo

We beginnen met Meerkat, dat zonder twijfel de meest ingrijpende nieuwe functie introduceert met Cameo. Terwijl je aan het streamen bent, kunnen andere gebruikers met een druk op de knop een verzoek verzenden om je stream 60 seconden lang over te nemen, waardoor jouw video uitgeschakeld wordt en je kijkers ineens iemand anders op hun scherm zien.

Degene die de stream opgestart heeft blijft echter de touwtjes in handen houden en kan op ieder moment het beeld weer op zichzelf richten. Zodra de Cameo-streamer zijn video stopt, keert het beeld ook weer automatisch naar jou terug.

Hoewel deze functie voor de individuele streamer misschien weinig toevoegt, is het een handige manier om een video te maken waarin meerdere mensen aan het woord zijn, bijvoorbeeld als je iets bespreekt wat op meerdere locaties tegelijk gaande is. Kijkers hoeven immers maar op een stream in te schakelen, maar krijgen wel verschillende streamers te zien.

Periscope maakt blokkeren gemakkelijker

Periscope heeft (nog?) geen soortgelijke functie als Cameo, maar voegt vandaag ook wat handige zaken toe. Zo kun je nu je profiel aanpassen inclusief beschrijving en foto. Zowel de gebruikerssectie als het tabblad waarin je uitzendingen deelt heeft een nieuw uiterlijk gekregen.

De handigste nieuwigheid is de betere blokkeer-functie: zodra je iemand vervelend ziet doen in de reacties op je stream, hoef je alleen maar op het bericht te tikken om het te blokkeren. Dit zorgt ervoor dat zijn of haar berichten afgeschermd worden van je kijkers, terwijl jij ze nog wel steeds binnen krijgt.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Meerkat versus Periscope.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 10:53
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, meerkat, periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.