apple-music-beats-radio-op-iphone

Apple Music kan hogere kwaliteit muziek afspelen in iOS 9 beta

Apple geeft je de mogelijkheid om muziek in betere kwaliteit af te spelen in Apple Music, dankzij een nieuwe schakelaar in iOS 9 beta 3.

apple-music-beats-radio-op-iphone
In de gisteren verschenen iOS 9 beta 3 geeft Apple je de mogelijkheid om muzieknummers met een hogere bitrate af te spelen. Het gaat om een schakelaar, bedoeld voor mensen die via het mobiele netwerk willen luisteren. Daardoor ben je wel sneller door je databundel heen.

apple-music-streaming-betere-kwaliteit

Betere muziekkwaliteit op mobiel

Het gaat dus NIET om lossless muzieknummers of een bitrate die aanmerkelijk hoger ligt dan 256 kbps. Momenteel past Apple Music automatisch de bitrate aan, tijdens het streamen van muziek. Zit je op een Wi-Fi-netwerk, dan zal de bitrate hoger zijn dan via het mobiele netwerk. Heb je een vrijwel onbeperkte bundel of werk je bij een telecomprovider, dan maak je je misschien niet echt druk over databundels en kun je helemaal los gaan. Door de schakelaar ‘High Quality on Cellular’ open te zetten, krijg je voortaan de muzieknummers in betere kwaliteit. Apple waarschuwt de gebruikers nog wel even: “Dit gebruikt meer mobiele data en nummers hebben langer nodig voordat ze beginnen met afspelen.”

Vlak na het verschijnen an Apple Music bevestigde Apple-topman Eddy Cue al, dat de bitrate van de situatie afhangt. Een gebruiker suggereerde daarna, dat Apple mensen de keuze moet geven. Dat lijkt in iOS 9 te gaan gebeuren.

Bij mobiel gebruik krijg je een lagere kwaliteit, die nog wel acceptabel is voor onderweg. Apple heeft nog geen details gegeven over de exacte bitrates, maar het maximum zou 256 kbps zijn. De nummers zijn voorzien van DRM met Apple’s eigen beveiligingsmechanisme FairPlay 2.

Screenshots via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2015, 9:00
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerpen apple music, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.