Facebook kosten delen

Facebook Messenger laat gebruikers kosten delen

De Facebook Messenger-app laat gebruikers kosten delen na een etentje of concert. Helaas werkt het voorlopig alleen in de VS.

Als je nog niet genoeg had aan de vele apps om onderlinge kosten te berekenen, dan is er altijd nog Facebook. Het sociale netwerk heeft in de Messenger-app een functie toegevoegd om onderling te betalen. Zo kun je makkelijker de kosten delen na een restaurantbezoek of bezoek aan een muziekfestival. Helaas werkt voorlopig alleen in de Verenigde Staten; de uitrol naar andere landen moet nog volgen.


Facebook kosten delen

Kosten delen in Facebook Messenger

Het delen van de kosten werkt via de groepsberichten in Messenger. Op het moment van schrijven is het alleen op de desktop en op Android beschikbaar; later komen er ook updates voor de iPhone- en iPad-app. De functie is gratis te gebruiken en werkt volgens Facebook “snel en veilig’. Je tikt op het plusteken linksonder in het scherm en kiest op het betaalicoon ($). Vervolgens kun je geld vragen of overmaken naar een andere persoon. Ook kun je een totaalbedrag invoeren, waarna Facebook Messenger aangeeft hoeveel elk van de deelnemers moet betalen.

Wel jammer is dat het momenteel alleen werkt met VISA- en Mastercard-debit cards (dus niet met creditcards). Daardoor zullen jij en je vrienden over een Amerikaanse bankrekening moeten beschikken om eraan mee te doen. Dat wordt dus voorlopig niks. Wat ook niks is, zijn de kosten die Facebook in rekening brengt: het kost namelijk geen cent extra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.