Tweede publieke beta van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 nu te downloaden

Apple heeft de tweede beta van iOS 10.3.2 vrijgegeven. Deze versie lost bugs en problemen op die nog niet opgelost waren in eerdere versies. Ook van macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1 zijn nieuwe beta's.

iOS 10 beta
Apple is weer opnieuw begonnen met het testen van een bugfixupdate. Het gaat om iOS 10.3.2, de opvolger van iOS 10.3.1 die onlangs beschikbaar kwam. Ontwikkelaars met het juiste betaprofiel kunnen de tweede beta van iOS 10.3.2 vanaf nu downloaden.


Update 11 april: de publieke tweede beta van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 zijn nu ook beschikbaar.

iOS 10.3.2 beta 2

In maart bracht Apple iOS 10.3 uit met daarin allerlei nieuwe functies, maar de versie werd al snel opgevolgd door de eerste beta van iOS 10.3.2. Deze beta had iets bijzonders, want deze was niet beschikbaar op de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4. Dat betekent dat 32-bit toestellen de eerste beta van deze bugfixupdate niet konden installeren. Vorige week bracht Apple iOS 10.3.1 voor het grote publiek uit, een bugfixupdate met een oplossing voor een belangrijk beveiligingsprobleem. Deze verscheen wel voor alle voor iOS 10-geschikte toestellen, waaronder de iPhone 5 en iPhone 5c.

Bekijk ook

Eerste publieke beta van iOS 10.3.2 nu te downloaden

Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta uitgebracht. De eerste beta van iOS 10.3.2 is een feit en is nu te downloaden voor ontwikkelaars, samen met nieuwe beta's voor macOS, tvOS en watchOS.

De tweede beta van iOS 10.3.2 is nu te downloaden en voegt ook de ondersteuning voor 32-bit toestellen weer toe. Ook problemen met VPN’s zijn verholpen. Over de overige bugfixes is nog weinig bekend. Mogelijk komen we hier pas achter zodra iOS 10.3.2 voor iedereen beschikbaar komt, want pas dan stelt Apple een complete lijst met fixes beschikbaar.

Bekijk ook

Opmerkelijk: iOS 10.3.2 beta niet te installeren op iPhone 5 en andere 32-bit toestellen

Apple heeft de beta van iOS 10.3.2 niet beschikbaar gesteld voor 32-bit apparaten. Betekent dit het einde voor ondersteuning van de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4?

De tweede beta van iOS 10.3.2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen waarschijnlijk snel met deze nieuwe beta aan de slag. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van iOS 10.3.2 wordt mogelijk snel voor iedereen beschikbaar gesteld.

macOS Sierra 10.12.5 beta 2

Voor de Mac heeft Apple ook een nieuwe beta uitgebracht. Het gaat dan om macOS Sierra 10.12.5 beta 2. De vorige bugfix-update voor de Mac had vooral betrekking op de batterijprestaties van de MacBook. Zo loste Apple een bug op die zou moeten zorgen voor een betere batterijduur in de nieuwste MacBook Pro. macOS Sierra 10.12.4 bracht Night Shift naar de Mac. Mogelijk lost Apple in macOS Sierra 10.12.5 nog enkele bugs op met betrekking tot deze relatief nieuwe functie.

Bekijk ook

Geef je ogen meer rust met Night Shift: zo werkt het

Dankzij Night Shift in iOS en iPadOS kleurt het scherm van je iPhone en iPad minder blauw, wat in de avonduren beter is voor je ogen. In deze tip leggen we uit hoe je dit in kunt stellen en gebruiken.

macOS Sierra 10.12.5 beta 2 is nu te downloaden voor ontwikkelaars en publieke testers moeten nog even geduld hebben. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De update wordt binnenkort verwacht voor iedere macOS-gebruiker.

watchOS 3.2.2 beta 2

Apple Watch-gebruikers kunnen ook rekenen op een nieuwe update met bugfixes. Het gaat dan om watchOS 3.2.2, beschikbaar voor iedere Apple Watch. De update volgt na watchOS 3.2 die onder andere de Theaterstand naar de Apple Watch bracht. Welke bugs Apple in watchOS 3.2.2 opgelost heeft, is op moment van schrijven nog niet bekend. Apple heeft bovendien watchOS 3.2.1 overgeslagen, net als bij iOS 10.3.1.

Bekijk ook

Zo werkt de Theatermodus op de Apple Watch

Met de Theatermodus op de Apple Watch zorg je ervoor dat het scherm niet hinderlijk oplicht en dat het geluid uitgezet wordt in het theater, in de bioscoop en tijdens een avondje sterrenkijken. In deze tip lees je hoe je deze stand activeert.

De tweede beta van watchOS 3.2.2 is zojuist verschenen voor ontwikkelaars. watchOS 3.2.2 zal net als andere watchOS-beta’s niet beschikbaar komen voor publieke testers. De update zal ergens de komende weken beschikbaar komen voor iedereen met een Apple Watch.

tvOS 10.2.1 beta 2

Tot slot krijgt ook de Apple TV binnenkort nog een update in de vorm van tvOS 10.2.1. Samen met iOS 10.3 bracht Apple ook tvOS 10.2 uit. In tvOS 10.2 kun je eerder gebruikte mailadressen verwijderen, om zo de lijst op te schonen. In tvOS 10.2.1 heeft Apple nog enkele bugs gevonden die in de komende beta’s verholpen zullen worden. De exacte bugs en problemen zijn tot op heden nog niet bekend.

Bekijk ook

Eerder gebruikte e-mailadressen op de Apple TV beheren en verwijderen

Als je in de instellingen van de Apple TV of in Apple TV-apps een e-mailadres in moet voeren wordt deze automatisch opgeslagen in een aparte lijst. In deze tip leggen we je uit hoe je de lijst van eerder gebruikte e-mailadressen kunt beheren en verwijderen.

De tweede beta van tvOS 10.2.1 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Net als de andere bugfix-updates wordt tvOS 10.2.1 ergens nog binnenkort verwacht voor iedereen met een vierde generatie Apple TV.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.