Facebook Messenger met Instant Video

Facebook Messenger krijgt Instant Video voor 1-op-1 video’s met vrienden

Facebook Messenger heeft weer iets nieuws: Instant Video. Daarmee kun je een vriend meteen laten meekijken via de camera als je bijvoorbeeld nieuwe schoenen hebt.

Heb jij dat ook wel eens? Je staat in een ijswinkel en hebt geen idee welk van de vijftig smaken je moet uitkiezen voor je vrienden of collega’s. Voor dit praktische probleem heeft Facebook nu een oplossing: ze hebben Instant Video voor Messenger aangekondigd. Daarmee kun je een live video starten terwijl je met een vriend aan het chatten bent. De Instant Video-functie is wel een beetje te vergelijken met Live Video, waarbij je beelden streamt naar een veel grotere groep.

Facebook Messenger met Instant Video

Je zou het ook kunnen vergelijken met FaceTime, omdat het op dezelfde momenten van pas komt. Bijvoorbeeld als je met iemand aan het kletsen bent en toch even iets face-to-face wilt laten zien (“Ik heb nieuwe schoenen. Kijk, leuk!”). In dat geval schakel je over naar Instant Video. Alleen de gesprekspartner kan daarbij meekijken, niet de hele Facebook-gemeenschap.

Instant Video in Facebook Messenger

De nieuwe functie is rechtsboven te vinden in het chatvenster en is te herkennen aan het videocamera-icoontje. Facebook denkt dat het gesprekken verrijkt als je elkaars gezicht kunt zien. Je kunt het ook gebruiken als je gewoon aan het boodschappen doen bent: jij weet niet meer of je merk A of B moet hebben en filmt even snel het aanbod, terwijl een ander meekijkt. Het idee is dat Instant Video net zo makkelijk moet zijn als een sticker sturen.

De Instant Video-functie werkt alleen als jij en een vriend allebei de Messenger-conversatie aan het bekijken zijn. Pas dan verschijnt de video-knop in de app, die daarbij zal pulseren. Je tikt erop en de videostream begint meteen, waarbij het beeld over de chatconversatie heen gelegd wordt. De beelden zijn realtime, dus vrienden kunnen meteen meekijken. Eventueel kunnen ze een ook een videostream starten. Het is dus niet zozeer bedoeld om te videochatten, maar om de beelden van jouw camera met een ander te delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 17:39
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen facebook, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.