Apple USB-C connector

[IFA 2016] Binnenkort HDMI-schermen rechtstreeks aansluiten op USB-C MacBooks

Voor het gebruiken van een extern scherm bij een 12-inch MacBook met USB-C, moet je nu nog een extra adapter kopen. Op de IFA is ondersteuning voor USB-C aangekondigd, waardoor een passende HDMI-kabel binnen handbereik komt.

Voor het gebruiken van een extern scherm heb je bij de 12-inch MacBook met USB-C nu nog een adapter nodig. Maar dat gaat binnenkort veranderen. Deze adapter van 89 euro kan binnenkort namelijk vervangen worden door een directe kabel van USB-C naar HDMI. De licentie-organisatie achter de HDMI-standaard heeft dat aangekondigd op techbeurs IFA.


Apple USB-C connector

Van USB-C naar HDMI

Met de nieuwe kabels wordt het mogelijk om 4K-schermen aan te sluiten op je MacBook, waarbij er zowel audio als video binnenkomt. Om de directe verbinding mogelijk te maken was een nieuwe HDMI Alternate Mode nodig voor apparaten met USB-C. Daardoor wordt het voor Apple en accessoiremakers mogelijk om een kabel op de markt te brengen die HDMI-versies tot 1.4b ondersteunt. Helaas is HDMI 2.0 nog niet mogelijk, waardoor mensen die over een Ultra-HD 4k-scherm beschikken en geen kwaliteitsverlies willen, nog even moeten wachten.

HDMI naar USB-C

Meer vraag naar USB-C-accessoires
Tot nu toe was er alleen een USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter beschikbaar voor de 12-inch MacBook. Door de geruchten dat er dit jaar nog nieuwe MacBook Pro’s en MacBook Air’s met USB-C staan gepland, kan de vraag naar de nieuwe USB-C-naar-HDMI-kabel snel groeien. Het wachten is nu op de kabels die Apple of accessoiremakers op de markt gaat brengen.

USB-C naar HDMI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2016, 17:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen hdmi, usb-c
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.