facebook messenger icoon groot

Facebook Messenger uitgebracht op iPad

Facebook heeft haar chatapp Messenger uitgebracht op de iPad. Je kan gratis berichten versturen en bellen met Facebook-vrienden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

facebook messenger icoon grootFacebook heeft haar chatapp Messenger uitgebracht voor de iPad. Een update voor de iPhone-app voegt de functionaliteit voor Apple’s tablet toe. Met de applicatie kan je berichten versturen en gratis bellen met Facebook-vrienden die de Messenger-app ook hebben. Ten opzichte van normale Facebook-berichten is het ook mogelijk anderen grote stickers te versturen. De applicatie werkt zowel in de liggende als de staande houding van de iPad.

Daarmee is een van de allergrootste chatapps uitgekomen op de iPad. Messenger had volgens TechCrunch in april dit jaar 200 miljoen gebruikers, maar daarbij moet aangetekend worden dat het is niet helemaal duidelijk is of dat ook gebruikers zijn die de applicatie zelf hebben gedownload. Messenger overlapt namelijk met de normale chatfunctie in Facebook: de persoonlijke berichten die je daarin verstuurt, komen in Messenger terecht en vice versa. Hoe dan ook laat Messenger met dat aantal slechts een aantal chatapps voor zich. In Nederland is WhatsApp verreweg de populairste gratis sms-app. Die is echter ook in handen van Facebook. Waarom WhatsApp nog niet voor de iPad is uitgebracht, is niet bekend.

Facebook Messenger iPad iOS

Op de iPhone koos Facebook er bij sommige gebruikers voor dat Messenger perse geïnstalleerd en gebruikt moest worden voor het schrijven en lezen van privéberichten. Dat zou op de iPad ook wel eens het geval kunnen zijn: de normale Facebook-app voor iPhone en iPad is net bijgewerkt naar versie 12.0 – die de applicatie sneller en stabieler moet maken.

Pluspunten

  • Sneller chatten met Facebook-vrienden

Minpunten

  • Net als andere chatapps kaal op iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 17:21
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.