Apple Samsung

Apple eist niet langer verkoopverbod in patentzaak Samsung

Apple heeft een hoger beroep in een Amerikaanse patentzaak tegen Samsung ingetrokken. Apple wil niet langer een verkoopverbod.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple SamsungApple heeft een hoger beroep tegen Samsung ingetrokken, waarin een verkoopverbod op Samsung-smartphones werd geëist. Dit schrijft Apple volgens FOSS Patents in een brief aan de rechter. Apple was in beroep gegaan in een eerste rechtszaak in Californië, waarvoor Apple gisteravond een openingsstatement moest maken. Met het terugtrekken van de zaak lijken Apple en Samsung de patentstrijd te minderen.

In een brief aan de rechter vertelt Apple vrijwillig het beroep in te trekken. Apple zou daarnaast hebben gesproken met Samsung, wat geen verder bezwaar had op de terugtrekking.

Door het hoger beroep te laten vallen, trekt Apple zich terug uit een belangrijke rechtszaak. Het beroep was namelijk in Apple’s eerste Californische zaak tegen Samsung – en werd daarmee dichtbij huis gevoerd.

De afgelopen tijd zien we Apple steeds meer gas terugnemen in alle lopende patentzaken. In mei staakten Apple en Google alle lopende patentzaken. Sindsdien duiken er af en toe geruchten op over een mogelijk staakt-het-vuren tussen Apple en Samsung. De twee zouden druk in gesprek zijn om dit wellicht mogelijk te maken. Het nieuws van vandaag doet vermoeden dat de twee een stap dichterbij een vredessituatie zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2014, 13:52
Categorie Apple
Onderwerpen patent, rechtbank, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.