iculture-vandaag
iCulture Vandaag
beats-met-iphone

iCulture Vandaag: dit was maandag 28 juli 2014

In de iCulture Vandaag van maandag 28 juli 2014: tips voor iPad- en iPhone-gebruik onderweg, we leggen uit hoe HomeKit werkt, de overname van Beats is een stapje dichterbij en Apple heeft een praatradio-app overgenomen.

Apple BeatsApple’s overname van Beats Electronics kwam vandaag een stapje dichterbij. De Europese Commissie, die de afgelopen maanden de overname heeft onderzocht, ziet geen bezwaren en heeft Apple groen licht gegeven. Het wachten is nu tot de Amerikaanse instanties hetzelfde doen. Tegelijkertijd was er ook ander overnamenieuws vandaag: Apple heeft Swell Radio overgenomen, een dienst die je de leukste praatradiostations aanbeveelt. Wellicht dat Apple het ziet als verbetering voor de podcasts-app of voor iTunes Radio. En in de vakantiespecial duiken we vandaag in allerlei tips om je iPad en iPhone onderweg te gebruiken.

iCulture

  • We legden vandaag uit hoe HomeKit werkt. Apple heeft wel functies aangekondigd voor ontwikkelaars, maar kun je straks per kamer apparaten bedienen? Wij doken in de technische achtergrond.
  • In onze Vakantiespecial-reeks hadden we vandaag een aflevering over iPad- en iPhone-gebruik onderweg. Hoe hou je bijvoorbeeld de kids bezig op de achterbank?

Nieuws

Apps

Rubrieken

  • In de rubriek iCulture Deals hebben we een stevige iPad-case van Griffin. Ideaal als je naar ruigere gebieden op vakantie gaat.

Nog meer vandaag

Apps die geen apart artikel hebben gekregen, maar wel leuk zijn om nog even te noemen:

Mijn Weer

  • Uitgerekend op deze natte dag is Nederland een weer-app rijker. Mijn Weer (afgebeeld) (iPhone, gratis) heeft een oersimpele naam en moet het ook van zijn minimale insteek hebben. Op het beginscherm zie je enkel de huidige weersomstandigheden en de voorspellingen voor de komende drie dagen.
  • De grote hotelreserveringssite Booking.com (iPhone/iPad, gratis) heeft zijn eigen iOS-app vandaag van een update voorzien die enkele het boeken van accomodaties eenvoudiger maakt. Zo hoef je bij een boeking niet langer al je adresgegevens opnieuw in te voeren, kun je een boeking sneller annuleren en is het nu ook mogelijk om een accommodatie of reservering via WhatsApp met vrienden of familie te delen.
  • Clumsy Ninja (iPhone/iPad, gratis) heeft een zomerupdate gekregen. Kleed je ninja in een nieuw zomerpak, vuur vliegende schijven af of speel met strandballen en een zonnige ballon. Ook nieuw zijn mysterieuze dozen met gratis cadeautjes.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 22:45
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.