Facebook F8-conferentie

Facebook laat je inloggen bij apps met telefoonnummer of e-mail

Facebook heeft Account Kit aangekondigd, waarmee je makkelijk kunt inloggen met telefoonnummer of e-mail, zonder je profiel te delen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Facebook heeft vanavond op de F8-conferentie de Facebook Account Kit aangekondigd. Daarmee kun je inloggen op allerlei andere apps op basis van je telefoonnummer of e-mailadres. NU is het al mogelijk om met je Facebook-profiel in te loggen op apps, maar niet iedereen wil dat. Je deelt daarmee namelijk ook ongemerkt veel gegevens. Met Account Kit hoeft dat niet: deelnemende bedrijven weten alleen je telefoonnummer of e-mail, niet je vriendenkring en je voorkeuren.

Facebook is al de meest gebruikte methode om in te loggen op apps, ook al weten we dat sommige iCulture-gebruikers er een hekel aan hebben. Voor een aantal is dat de reden om een app helemaal niet te installeren. Bovendien zijn er mensen die helemaal geen Facebook-account hebben. Account Kit is de oplossing daarvoor.

Account Kit: telefoonnummer invoeren Account Kit: geheime code invoeren

Je krijgt via sms een code, die je invoert om je identiteit vast te stellen. Het werkt in tientallen landen, waaronder Nederland en België. Een van de partners waarmee ze samenwerken is Saavn, een dienst waarmee je muziek kunt streamen in India. Door het invoeren van Account Kit merkte Saavn dat er 33 procent meer mensen zich aanmeldden. Het handige is namelijk dat je niet meer voor elke dienst een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord hoeft aan te maken.

Eigenlijk is Facebook Account Kit een kopie van Twitter Digit, waarmee gebruikers ook makkelijk kunnen inloggen op apps, zonder een nieuw account te hoeven aanmaken. Voor Facebook heeft Account Kit twee doelen: zorgen dat meer mensen zich aanmelden voor een bepaalde dienst en zorgen dat ze langer betrokken blijven bij de app. Hiervoor introduceer ze Analytics for Apps en de mogelijkheid om in-app notificaties met bewegende (reclame)banners in beeld te vertonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2016, 16:26
Categorie Diensten
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.