Home button adapter iPhone X

Fabrikanten zoeken altijd naar mogelijkheden om Apple-vernieuwingen terug te draaien

Apple is altijd bezig met vernieuwingen, dat is waar het bedrijf bekend om staat. Toch is niet iedereen hier fan van. Accessoiremakers brengen vaak bizarre oplossingen uit om vernieuwingen terug te draaien. Zoals deze home button adapter.

Door de jaren heen heeft Apple al heel wat controversiële vernieuwingen doorgevoerd, zoals het weglaten van de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7. Of de MacBook Air, die verscheen zonder cd-ingang en slechts één USB-poort. Het meest recente voorbeeld is het verdwijnen van Touch ID en de thuisknop op de iPhone X. Daarvoor in plaats is Face ID gekomen. Apple kiest er bewust voor om afscheid te nemen van bepaalde technologieën.


Het afscheid nemen is dan ook iets dat bij vernieuwing hoort. Je wilt tenslotte niet in het verleden blijven hangen, maar vooruit. Toch zijn er mensen die het hier niet helemaal mee eens zijn en liever willen dat alles bij het oude blijft.

Home button adapter

Er zijn fabrikanten die hierop inspelen, door accessoires uit te brengen die features van oude apparaten terugbrengen. Een goed voorbeeld hiervan is de home button adapter voor de iPhone X, die we in onderstaand YouTube-filmpje tegenkwamen. Zoals de naam eigenlijk al zegt, geeft deze adapter de iPhone X weer een homebutton.

Je kunt eigenlijk niet zoveel met dit accessoire. De knop is alleen te gebruiken om apps af te sluiten en terug te gaan naar het homescreen. Je kunt geen Siri activeren en Touch ID werkt uiteraard ook niet. De home button adapter is dan ook vooral bedoeld voor mensen die maar niet kunnen wennen aan de nieuwe veegbediening van de iPhone X. Een pluspuntje is dat je een 3,5mm koptelefoonaansluiting terug krijgt.

Vooruitgang?
Je toestel uitrusten met third-party-oplossingen zorgt er vaak alleen maar voor dat het gebruiksgemak van het apparaat weer achteruit gaat. Deze ‘oplossingen’ zijn eigenlijk een beetje bizar, omdat je iets dat opzettelijk is weggelaten bij een product weer gaat toevoegen aan het apparaat. Als je twijfelt of je wel kunt wennen aan een iPhone X zonder thuisknop, kun je beter kijken of er een ander toestel op de markt is, dat beter aan je eisen voldoet. Er is momenteel genoeg keuze. Als je behoefte hebt aan een fysieke knop kun je misschien beter een iPhone 8 kopen. Wil je dezelfde portretfuncties als op de iPhone X, dan kun je weer beter een iPhone 8 Plus kopen.

Tipgever: Job

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.