Apple Watch ski-apps

Apple Watch meet nu nog nauwkeuriger je skiprestaties

Ski-apps kunnen vanaf nu veel beter je prestaties meten tijdens een afdaling. Vanaf vandaag kunnen de apps Slopes, Ski Tracks en andere je calorieën en je snelheid meten.

Het was al wel langer mogelijk om tijdens een afdaling je snelheid op de ski’s te meten. Maar vanaf vandaag krijg je nog meer data te zien. Apple heeft namelijk aangekondigd dat skiërs en snowboarders met de Apple Watch Series 3 nog nauwkeuriger hun prestaties kunnen meten. Vandaag komen updates van enkele populaire wintersportapps beschikbaar in de App Store, waarmee je precies kunt zien hoeveel meter je bent gedaald. Ook de verbrande calorieën en andere metingen zie je veel duidelijker in de apps en ze werken beter samen met diensten van Apple zelf, zoals Siri en HealthKit.

Ski-prestaties meten met de Apple Watch

Het was al mogelijk om met workout-type ‘Andere’ te gaan skiën met je Apple Watch, maar daarbij wordt de inspanning geschat op basis van een stevige wandeling. De Slopes-app krijgt vandaag een update waarmee je snelheid, verticale hoogteverschillen, totale afstand en andere data kunt zien in een compleet vernieuwde interface. Ook de app Snoww krijgt een update met betere stats en live locaties van vrienden.

Apple Watch wintersport apps

Met Squaw Alpine (bedoeld voor een Amerikaans ski resort) zie je waar de afdalingen en stoeltjesliften te vinden zijn die je gedurende de dag hebt gebruikt, dus die is alleen interessant als je in de buurt van Lake Tahoe gaat wintersporten. Bij Snocru werkt de app nauwkeuriger samen met de Activiteit-app op de Apple Watch. Wil je workouts doen, dan ben je weer beter af met de Ski Tracks-app, want die heeft nu 17 verschillende workouts die je in de sneeuw kunt doen. Alle inspanningen tellen mee voor de activiteitenringen.

De apps kunnen nu de volgende info tonen:

  • Aantal afdalingen
  • Totale verticale hoogteverschil
  • Totale horizontale afstand
  • Gemiddelde en maximale snelheid
  • Totale workout-tijd
  • Verbrande calorieën

Apple Watch ski-prestaties

Slopes: kaartje en wachttijden
Van de genoemde apps zijn Slopes en Snoww waarschijnlijk het meest interessant voor Europese skiërs. Met Slopes zie je bijvoorbeeld ook je hartslag, zodat je ziet wanneer je met doodsangsten langs een enge afgrond bent gegaan. Je ziet ook hoeveel tijd je daadwerkelijk aan het skiën was en hoeveel tijd je bij de stoeltjesliften stond te wachten. Je krijgt daarnaast een kaart van de afgelegde route te zien. Ook handig: de app herkent wanneer je stilstaat, dus je hoeft niet steeds te starten en te pauzeren. De Slopes-app is gratis te gebruiken; als je voor iets meer dan €20 de premium-versie neemt krijg je ook terrein- en satellietkaarten te zien.

Snoww: skiën met vrienden
Snoww kan van pas komen als je met een hele groep aan het skiën bent. Met de vernieuwde app kun je de locatie van je vrienden bekijken. Ook handig is dat deze app handsfree via Siri werkt. Op een leaderboard kun je zien wie de meeste afstand heeft afgelegd, wie het snelst ging en hoeveel uren je op de latten of het snowboard hebt gestaan. Je kunt jezelf daardoor makkelijker vergelijken met vrienden en andere wintersporters die hetzelfde parcours hebben afgelegd. Ook kun je virtuele trofeeën winnen.

De vernieuwde apps zijn in de App Store te vinden en vereisen watchOS 4.2 of later. Je kunt tijdens een afdaling even pauzeren en later verder gaan, waarbij het wel meetelt voor je activiteitenringen. De prestaties verschijnen uiteraard ook in de Gezondheid-app op de iPhone. Met de Slopes- en Snoww-apps kun je met Siri de workout zelfs starten, wat handig is als je handschoenen draagt. Ook kun je met de vernieuwde apps makkelijker zien waar je vrienden uithangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2018, 14:39
Bron Bron Apple PR
Categorie Achtergrond
Onderwerp wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.