De eerste iPhone-emoji van 10 jaar geleden zien er vertrouwd uit

De iPhone kreeg in 2008 voor het eerst emoji. Als je ze vergelijkt met het huidige design, dan is er eigenlijk niet zoveel veranderd, ook al heeft iOS zelf wel een behoorlijk ander uiterlijk gekregen.

Wist je dat de iPhone al in 2008 ondersteuning kreeg voor emoji? Het is tien jaar geleden dat Apple emoji-ondersteuning toevoegde, aanvankelijk alleen in Japan, later ook in andere landen. Het grappige is dat iOS in de loop van de jaren sterk is veranderd, maar dat de emoji van 2008 en opvallend vertrouwd uit zien. Heel veel is er niet aan het design gewijzigd.


De eerste emoji verschenen in iPhone 2.2, zoals het besturingssysteem van de iPhone destijds heette. In november 2008 konden Japanse gebruikers voor het eerst een speciaal emoji-toetsenbord met lachende gezichtjes gebruiken. Het duurde een paar jaar voordat ook in andere landen het emoji-toetsenbord beschikbaar kwam. Als je de afbeeldingen ziet, dan lijkt het nog heel erg op de emoji die we vandaag gebruiken. Wel is er nu veel meer variatie in huidskleuren en mannelijke en vrouwelijke varianten.

iPhone OS 2.2 emoji

De website Emojipedia sprak met Angela Guzman, de vrouw die onlangs in het nieuws was omdat ze als stagiair enkele van de eerste emoji in iPhone OS 2.2 heeft ontworpen. Bij Emojipedia kun je ook de eerste serie emoji van de iPhone bekijken. De set bevatte toen al 471 emoji, inclusief varianten zoals een man met tulband en een man met een snor.

Bekijk ook

Zo werden de allereerste emoji's in 2008 gemaakt

Een stagiair vertelt hoe ze in 2008 aan de slag ging met het ontwerpen van de allereerste emoji voor de iPhone. Daarbij komen ook allerlei leuke details naar boven.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.