Eerste ontwerp van emoji's in 2008.

Zo werden de allereerste emoji’s in 2008 gemaakt

Een stagiair vertelt hoe ze in 2008 aan de slag ging met het ontwerpen van de allereerste emoji voor de iPhone. Daarbij komen ook allerlei leuke details naar boven.

Apple’s uiterlijk van de emoji’s is inmiddels bij iedereen bekend, maar wie heeft deze eigenlijk gemaakt? De stagiair die verantwoordelijk was voor de eerste emoji uit 2008 vertelt haar verhaal, inclusief grappige anekdotes. Zo was de lachende drol 💩 één van de eerste emoji’s waarmee Apple aan de slag ging.

Stagiair over eerste Apple-emoji’s

Emoji’s gebruiken we inmiddels allemaal, vaak meerdere keren per dag. De emoji’s maken een vast onderdeel uit van iOS en regelmatig komen er weer tientallen nieuwe bij.

Terugkijkend op het begin, hoe verliep het ontwerpen van de allereerste emoji’s? In een Medium-post vertelt Angela Guzman hoe de ontwikkeling van de emoji’s verliep. In de zomer van 2008 begon ze aan een stage bij Apple, zonder dat ze wist wat ze daar precies zou doen. Op haar eerste dag vroeg iemand of ze wist wat een emoji was. Net als veel mensen toentertijd had ze geen idee, maar daar kwam snel verandering in. Nadat ze voorgesteld werd aan haar mentor Raymond ging ze aan de slag met het ontwerpen van de eerste emoji’s.

De eerste emoji waar Angela mee aan de slag ging, was de trouwring 💍. Het bleek een behoorlijke uitdaging, gezien de details van de diamant en het metalen uiterlijk van de ring zelf. Ze werkte hier een hele dag aan, maar in de dagen daarna ging het ontwerpen steeds sneller. Het waren vooral de details die voor veel werk zorgden, zoals de stiksels bij het leer op een voetbal. Steve Jobs was ook zelf betrokken bij het ontwerp en gaf de uiteindelijke goedkeuring. De stage duurde uiteindelijk drie maanden, waarin Angela bijna vijfhonderd emoji’s ontwierp. Die zijn niet allemaal gebruikt in iOS, maar een aantal wel.

Emoji's van lachen met tranen, poep, hart en feest.

Emoji’s waar Angela aan gewerkt heeft, zijn bijvoorbeeld het rode hart ❤️ en het confettikanon 🎉. Eén van de laatste emoji’s van Angela is de dansende vrouw in de rode jurk 💃, omdat deze vanwege de jurk en de bijbehorende details lastig was om te maken. Een ander grappig detail is dat de vorm van de lachende drol gebruikt is voor het softijsje 💩🍦. Beide emoji’s zijn al in het begin gemaakt door Angela’s mentor Raymond. Tegenwoordig is de vorm van het ijsje wat anders, maar bij het eerste design was alleen de kleur anders.

Het volledige verhaal van Angela Guzman en de ontwikkeling van de eerste 500 emoji’s kun je lezen in haar Medium-post en is zeker de moeite waard om door te bladeren. Voor dit jaar staan er alweer nieuwe emoji’s op de planning, waaronder de roodharigen en afrokapsel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2018, 10:15
Bron Bron Medium
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.