uniChar op iPhone, iPad en Watch

Met de UniChar-app vind je speciale karakters door ze te tekenen

De UniChar-app gaat je helpen om een speciaal karakter te vinden. Het enige wat jij hoeft te doen is zo goed mogelijk tekenen welk symbool je bedoelt en UniChar gaat met machine learning en slimme zoektechnieken op zoek.

UniChar zoekt speciale karakters

Het vinden van speciale karakters kan lastig zijn. We hebben het dan niet alleen over letters met leestekens zoals de ç, maar ook allerlei Unicode-karakters en symbolen. De vernieuwde app uniChar gooit er kunstmatige intelligentie tegenaan om te zorgen dat jij in no-time dat ene speciale karakter vindt.

De app UniChar is in feite een third-party toetsenbord waarmee je symbolen en karakters kun intikken. Nieuwe ontwikkelingen zoals CoreML (Apple’s nieuwe framework voor machine learning) maakten het echter mogelijk om de app nog slimmer te maken. Je tekent het karakter dat je nodig hebt en de app zoekt met machine learning welke je bedoelt. Daardoor hoef je niet meer te weten hoe het karakter heet. UniChar vindt de karakters die op jouw schets of tekening lijken. Als de tekening maar een beetje in de richting komt.

De functie heet Search by Drawing en is momenteel nog beperkt tot pictogrammen. Later wil de ontwikkelaar ook wiskundige en wetenschappelijke symbolen, technische symbolen en valuta ondersteunen, als blijkt dat er behoefte aan is.

uniChar op iPhone, iPad en Watch

Leuk is dat je de app ook kunt trainen om tekeningen om te zetten naar karakters. Vooral als je niet zo handig in tekenen bent kan het verrassend zijn hoe goed de app toch begrijpt wat je bedoelt. Ook leuk is dat je toegang hebt tot een hoop symbolen en karakters die je niet op het normale toetsenbord van iOS vindt.

Je kunt de app ook gebruiken als toetsenbord en er is een iMessage-app om je berichtjes op te fleuren met speciale tekens. Deze worden als sticker verstuurd in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2018, 15:07
Bron Bron iDownloadblog
Categorie Apps
Onderwerpen symbolen, unicode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.