Eddy Cue in Hollywood.

Eddy Cue: ‘Het probleem bij televisies is de interface’

Apple wil met de Apple TV een probleem van televisies aanpakken: de gebrekkige interface. Volgens Eddy Cue is de interface het grootste probleem bij hedendaagse televisies en settopboxen.

eddy-cue-hollywood
Met de vierde generatie Apple TV probeert Apple de televisiewereld beetje bij beetje te veranderen. In een interview tijdens het Vanity Fair New Establishment Summit geeft Eddy Cue (verantwoordelijk voor internetsoftware en diensten) zijn grootste frustraties met de hedendaagse televisies weer: de interface. Volgens Eddy Cue is de interface het grootste probleem bij televisies, iets wat ze aan willen pakken door middel van de Apple TV.

‘Interface bij televisie is hersendood’

Volgens Eddy Cue is het tijd dat televisie opnieuw uitgevonden wordt, voornamelijk vanwege de verwarrende interface die vaak gebruikt wordt. Hierdoor is het navigeren een stuk lastiger dan nodig, waardoor het lastig is om alle leuke content goed te vinden. “Er zijn wel 900 kanalen, maar er is niks te zien.” Hij doelt hiermee niet op de lagere kwaliteit, maar op het feit dat het lastig is om geschikte content te vinden. “We leven nog steeds met een veredelde videorecorder”, aldus Cue. Qua interface bedoelt hij dus niet alleen de televisies zelf, maar ook de settopboxen waarmee het televisiesignaal ontvangen wordt. Hij noemt de interface zelfs hersendood.

Met de Apple TV wil Apple dit soort problemen aanpakken, onder andere met Siri, universeel zoeken en live tune-in, een optie die alleen beschikbaar is in Amerika. Als voorbeeld geeft Cue ook HBO Now, dat volgens hem veel makkelijker te gebruiken is dan zijn settopbox. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen abonnees op HBO via Apple’s apparaten. HBO CEO Plepler geeft aan prettig samen te werken met Apple. Volgens Eddy Cue wordt televisie nog elk jaar beter, omdat contentleveranciers steeds comfortabeler worden met nieuwe technologieën zoals de Apple TV.

Ook wordt de concurrentie met diensten als Netflix, Amazon en Spotify aangekaart. Volgens Cue zal Apple altijd in het voordeel zijn, omdat al deze diensten op Apple’s platformen beschikbaar zijn. Zolang Apple de beste manier om voor content te betalen aanbiedt, zal de concurrentiestrijd gewonnen worden, geeft Cue aan.

Apple’s ambities voor televisie

Er gingen maandenlang geruchten dat Apple met een eigen tv-dienst wilde komen, maar dat dit niet gelukt is door vastgelopen onderhandelingen met contentleveranciers. Apple wilde kanalen loskoppelen, zodat je als kijker zelf kunt bepalen waar je voor betaalt. Contentleveranciers waren hier niet blij mee en vonden ook dat de prijs die Apple aan klanten wilde vragen, veel te laag was. Uiteindelijk liepen de onderhandelingen stuk, waarna Apple zich qua televisieplannen zich vooral richt op de Apple TV en het zorgen voor de goede interface. Eén van deze plannen zou zijn het aanbieden van een universele tv-gids, zowel voor Apple TV als iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2016, 11:01
Categorie Apple
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.