iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: NPO-app, Vlieg Veilig, FlickBike, oBike en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken zoals de vernieuwde NPO-app, Vlieg Veilig-app, FlickBike, oBike en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

NPO-app

Deze week verscheen de geheel vernieuwde NPO-app. Daarmee is de nieuwe videodienst NPO Start, die eerder al werd aangekondigd, een feit. Naast twee gratis opties krijg je voortaan met een maandabonnement toegang tot meer materiaal van NPO 1, 2, 3 en de themazenders in hogere kwaliteit. Met een account kun je daarnaast je geschiedenis en favorieten bijhouden en krijg je, net als met Netflix, aanbevelingen voorgeschoteld. Lees er meer over in ons artikel over NPO-app.

Vlieg Veilig

Met een dronecamera vliegen levert prachtige beelden op. Maar de regelgeving is niet altijd even duidelijk en overtreding ervan kan al snel tot forse boetes leiden. De nieuwe app Vlieg Veilig van verzekeraar a.s.r. speelt hier op in. De app laat zien waar je veilig de lucht in kunt en biedt ook nog een handige checklist voordat je opstijgt. Lees ons artikel over Vlieg Veilig.

FlickBike en oBike

Deze week gingen er in Nederland twee nieuwe diensten van start die je met een app een fiets laten huren. De eerste is het Amsterdamse FlickBike, waarmee je fietsen voor korte tijd kan huren en in elk fietsenrek kan achterlaten. FlickBike richt zich vooralsnog alleen op de hoofdstad van Nederland. Wie in Rotterdam woont kan sinds deze week terecht bij oBike, dat spaarpunten geeft voor het gebruik van de dienst. Daarmee spaar je voor een soort korting. Alle details over beide diensten lees je in ons artikel over FlickBike en oBike.

Dash

Muziekdienst Spotify is inmiddels meer dan alleen (je eigen) afspeellijsten. Als je toch vooral afspeellijsten beluistert, dan kan de officiële Spotify-app soms wat omslachtig voelen. De gratis app Dash geeft je sneller toegang tot al je afspeellijsten. Je begint meteen met luisteren naar je favoriete muziek. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Dash.

Mute Me

Heb je een MacBook Pro met Touch Bar dan is dit handige appje de moeite waard om even te bekijken. Het voegt een extra knop toe aan de Touch Bar waarmee je snel de microfoon uitschakelt. Als je een oudere Mac hebt nestelt de app zich in de menubalk en activeer je de demper voor de microfoon door op het icoon te klikken. Lees ons artikel over Mute Me.

Downloaden via de website van de app

Sticky AI

Ken je Prisma, de app waarmee je je foto’s om kunt zetten in kunstwerkjes? Prisma heeft deze week een nieuwe app uitgebracht genaamd Sticky AI. Met deze app maak je dankzij kunstmatige intelligentie eenvoudig stickers van jezelf, die je vervolgens via een aparte iMessage-app in je gesprekken kunt plakken. Je voegt aan de stickers, geheel in stijl van Prisma, allerlei filters toe voor een grappig effect. Lees ons artikel over Sticky AI.

Google Maps

De officiële Google Maps-app voor iOS heeft deze week zijn aanbod van widgets uitgebreid met een vijfde exemplaar. In de nieuwe Local Guides-widget vind je punten die je als Local Guide hebt verzameld. Ook nieuw is de overstapherinnering voor het openbaar vervoer. Lees ons artikel over Google Maps.

Enlight 2

Steeds meer apps zien we de laatste tijd de overstap maken van losse verkoop naar een abonnementsmodel. Deze week was het de beurt aan foto-app Enlight. De nieuwe versie 2.0 biedt extra functies, zoals bewerken van RAW-bestanden en zelf instellen van je canvas. Deze functies ontgrendel je met een maand- of jaarabonnement of met eenmalige aankoop vanuit de app. De oude versie blijft voorlopig bestaan als eenmalige aankoop. Lees ons artikel over Enlight 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.