digitalstrom-kroonsteentje

DigitalStrom stopt smart home in een kroonsteentje

DigitalStrom is een nieuwe aanbieder voor smart home-oplossingen. Het bedrijf stopt chips in kroonsteentjes en kan zo alles aansturen via een app.

digitalstrom-kroonsteentjeDigitalStrom is een nieuwe aanbieder van smart home-oplossingen, die vanaf vandaag ook in Nederland actief is. Nu zijn er wel meer aanbieders van oplossingen om je huis te automatisceren, maar DigitalStrom heeft iets bijzonders bedacht: ze stopten de benodigde chip in een kroonsteentje. Toch is het niet meteen een oplossing voor mensen die het liefst zelf met elektriciteitskabels willen knutselen, want de spullen liggen niet zomaar in de winkel (zoals die van HomeWizard). Je zult er een installateur voor in huis moeten halen.

Zeven jaar geleden startte het bedrijf in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Nederland is als vierde land aan de beurt. Volgens DigitalStrom kunnen ze elk apparaat verbinden met het elektriciteitsnetwerk, zowel slimme als traditionele. De kroonsteen bevat alle intelligentie; bedienen doe je via een iPhone-app.

digitalstrom-schema

DigitalStrom-apps zijn voorgeprogrammeerde toepassingen waarmee je de boel thuis kunt bedienen. Er is bijvoorbeeld een tijdschakelklok om apparaten, lichtscenes en rolluiken automatisch te laten aan- en uitschakelen op momenten die jij hebt gekozen. Dit kan ook afhankelijk zijn van zonsopgang of zonsondergang. Met persoonlijke acties kun je meerdere acties bundelen, bijvoorbeeld alle lampen op een verdieping uitschakelen en tegelijk de rolluiken sluiten. Er is een aanwezigheidssimulatie, die de indruk wekt dat je aanwezig bent, terwijl je in werkelijk in je vakantiehuisje ver weg zit. Ook geeft DigitalStrom je realtime inzicht in je energieverbruik.

kroonsteentjes-digitalstromDigitalStrom is toepasbaar in nieuwbouw of bestaande bouw, waarbij je wel een installateur in huis moet halen. Hij maakt een inventarisatie van de acties die je wilt automatiseren, bestelt de spullen en komt daarna alles aanleggen. DigitalStrom noemt zichzelf “de nieuwe standaard voor alle elektronische installaties in een gebouw”, maar dan moet het natuurlijk wel samenwerken met die andere standaard die eraan komt: Apple’s HomeKit.

Of DigitalStrom ook makkelijk gaat samenwerken met HomeKit is nog niet helemaal duidelijk. CEO Martin Vesper zei in een Duitstalig interview dat hij HomeKit niet als concurrent ziet, maar als aanvulling en deels als overlappend. DigitalStrom heeft zelf ook wel spraakbediening ontwikkeld in samenwerking met Nuance, maar zo mooi als Siri werkt het nog niet, geeft de CEO toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 16:50
Categorie Diensten
Onderwerp smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.