Khan Academy brengt volledige cursusaanbod op iPad uit

Khan Academy voor iPad is vernieuwd en bevat nu interactieve oefeningen en handschriftherkenning. Al het materiaal is nu ook mobiel.

Online leerplatform Khan Academy is vanaf nu veel uitgebreider op de iPad beschikbaar. De app bevat duizenden cursussen en meer dan 5.000 video’s rond allerlei onderwerpen. Khan Academy begon al in 2008 met cursussen, vooral op het gebied van wiskunde. Een iOS-app volgde in 2012, maar de inhoud daarvan was beperkter dan wat je op de desktop tegenkwam. Terwijl er toch steeds meer een verschuiving gaande is naar online cursussen volgen, bij voorkeur op mobiele apparaten.

khan-academy-ipad

De non-profit organisatie biedt nu de volledige online belevenis ook op de iPad aan, inclusief video’s en oefenopdrachten. Alles wat je op de website vindt, vind je ook terug in de iPad-app. Dat betekent: meer dan 150.000 interactieve oefeningen. Dat is precies de content waar de meeste gebruikers tegenwoordig het meest gebruik van maken.

Toch heeft Khan Academy niet zomaar de oefeningen in de app gestopt: ze zijn aangepast aan het touchscreen. Bij geometrische figuren kun je ze bijvoorbeeld aanraken en ronddraaien. Er zit ook handschriftherkenning in, iets wat op de desktop nog niet mogelijk was. Een stylus zou dan goed van pas komen. De app is ook logischer ingedeeld: in plaats van zeven schermtikken kun je content nu bereiken binnen twee tikken.

khan-academy-ipad-wiskunde

En de app is nog niet helemaal af, want er komt ook een studiehulp in. Die kijkt welke vragen je correct beantwoordt en hoeveel tijd je nodig had om te antwoorden. Op basis daarvan stelt de app weer nieuwe opdrachten voor, zodat je je zwakke plekken kunt versterken. De voortgang wordt gesynchroniseerd tussen iPad en desktop, zodat je moeiteloos tussen apparaten kunt wisselen. De iPhone hoort daar nog niet bij, want deze uitgebreide content is voorlopig alleen via de iPad te raadplegen. Ook opvallend: op andere platformen zoals Windows en Android is de Khan-app nog niet eens verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 18:10
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.