Deezer voegt ondersteuning voor CarPlay toe

Deezer ondersteunt nu CarPlay voor betalende abonnees van Deezer Premium+ en Elite. Je kunt muziek, offline nummers en mixes beluisteren en nieuwe muziek ontdekken.

Deezer is vanaf nu ook op Apple’s CarPlay te beluisteren. De muziekdienst is er in een gratis en betaalde variant, maar alleen de betaalde klanten van Deezer kunnen de CarPlay-functie gebruiken. Het gaat daarbij om Premium+ en Elite-abonees. Premium+ is een maandabonnement waarbij je geen advertenties te zien krijgt, terwijl je bij Elite de muziek in hoge kwaliteit audio kunt beluisteren. Dit laatste werkt overigens alleen op Sonos-systemen.


Deezer CarPlay

Deezer is in Frankrijk de meestgebruikte muziekdienst en heeft wereldwijd 6 miljoen abonnees, maar in Nederland is het relatief onbekend. Uit een onderzoek bleek eerder dit jaar dat 46% van de Nederlanders nog nooit van Deezer heeft gehoord en dat 49% het wel kent, maar niet gebruikt. Als je die percentages optelt, blijkt wel hoe weinig abonnees er in Nederland zijn, ondanks de samenwerking met T-Mobile. Slechts 4% van de Nederlanders gebruikt een gratis versie van Deezer en maar 1% van de Deezer-abonnees betaalt ervoor.

Die kleine groep van 1% van de Nederlanders kan nu dus Deezer met CarPlay gaan gebruiken. Nou zal niet elke betalende Deezer-gebruiker in Nederland al CarPlay hebben, dus we vermoeden dat welgeteld twee Nederlanders nu van hun stoel opspringen om te juichen dat het eindelijk mogelijk is. Hoewel eindelijk… je zult nog wel even geduld moeten hebben, want de vernieuwde Deezer-app komt later vandaag in de App Store. Je kunt kiezen uit 35 miljoen nummers en 40.000 podcasts.

Zodra CarPlay werkt kun je gebruik maken van de volgende functies:

  • Luisteren naar albums, afspeellijsten en nummers.
  • De functie Flow gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken.
  • Luisteren naar Deezer Mixes, die afhankelijk zijn van je stemming.
  • Offline toegang tot je muziek.

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 december 2015 om 14:12
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.