Spark snooze-functie voor e-mail

Spark gaat snooze-functies voor e-mail uitbreiden

De e-mailapp Spark gaat de snoozefuncties uitbreiden. Daarmee lijken ze rechtstreeks gebruikers bij Mailbox te willen wegkapen, de app die gespecialiseerd was in snoozen van e-mail.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Spark snooze-functie voor e-mail

De e-mailapp Spark heeft heel wat functies. Eén opvallende functie kon nog verder worden uitgebreid: de mogelijkheid om binnenkomende e-mailberichten uit te stellen naar een later tijdstip (‘snoozen’). Vanaf volgende week kun je nog nauwkeuriger instellen wanneer e-mailtjes weer in je mailbox moeten verschijnen, want ontwikkelaar Readdle heeft aangegeven dat het in Spark 1.4 zal worden toegevoegd. Daarmee speelt Spark slim in op het opdoeken van Mailbox, de e-mailapp die bekend werd door het snoozen van berichten.

Het idee achter Mailbox was, dat je binnenkomende berichten snel kon afhandelen, zodat je een lege mailbox had. Dit wordt ook wel ‘inbox zero’ genoemd. Simpele e-mailtjes beantwoord je meteen en berichten die wat meer tijd kosten om te beantwoorden stel je uit naar een later moment. Dat is in een notendop het ‘snoozen’ van e-mail. In Spark heb je straks de mogelijkheid om de snoozefuncties gedetailleerd in te stellen. Mocht je dus van plan zijn om over te stappen en was je gewend om op deze manier je mailbox op te ruimen, dan is Spark een goede kandidaat.

Je hebt in Spark straks de mogelijkheid om zelf het snooze-tijdstip te kiezen (bijvoorbeeld later vandaag, morgen, volgende week, over een maand, ooit of op een bepaalde datum). Kies je bijvoorbeeld voor volgende week, dan kun je aangeven of maandag om 8:00 uur of later in de week het beste uitkomt. Ook kun je snooze-alerts instellen, zodat je wordt gewaarschuwd als het tijd is om weer naar een bepaald e-mailtje te kijken. Readdle belooft dat er nog meer functies in deze update zullen zitten.

Spark ook populair bij iCulture-lezers

iCulture-lezers hebben trouwens een héél andere voorkeur als het om vervangers van Mailbox gaat. Zij kozen in onze poll vooral voor de standaard Mail-app van Apple, als beste alternatief van Mailbox… maar die heeft helemaal geen geavanceerde functies en al helemaal geen snooze!

De top 3 van beste Mailbox-vervangers van externe ontwikkelaars ziet er onder de iCulture-lezers als volgt uit:

  1. Outlook-app van Microsoft
  2. Spark-app van Readdle
  3. Inbox-app van Google

Mailbox-alternatieven

Tipgever: @app_els, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2015, 10:02
Categorie Apps
Onderwerpen readdle, spark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.