Concept van Muziek-app met Cover Flow.

Nieuw concept voor de Muziek-app brengt Cover Flow terug [video]

Mis jij nog altijd de Cover Flow-functie in de Muziek-app, waarmee je in liggende weergave door je albums kan bladeren? Dit nieuwe concept laat zien hoe Cover Flow er anno 2018 uit kan gaan zien in een vernieuwde Muziek-app. Ook op andere gebieden krijgt het scherm 'Huidig onderdeel' een metamorfose.

Je kan de laatste weken wel merken dat het weer de tijd is van de concepten. Onlangs schreven we nog over een macOS 11 en iOS 12 concept waar flink wat verbeteringen in zitten, terwijl er ook al concepten van Apple’s koptelefoon en Apple Kaarten met filters en betere zoekopties voorbij kwamen. Deze keer is het één onderdeel van een standaardapp die door een ontwerper belicht wordt. Het scherm ‘Huidig onderdeel’ is namelijk flink onder handen genomen, naast de herintroductie van Cover Flow en de komst van een veelgevraagde iOS-functie.

Concept Muziek-app met Cover Flow

Het scherm ‘Huidig onderdeel’ zal gebruikers van de Muziek-app bekend voorkomen. Het is het scherm waarop de albumhoes van het huidige afgespeelde nummer afgebeeld wordt, inclusief bedieningsknoppen en overige opties om bijvoorbeeld het nummer te downloaden of te AirPlayen. Op een paar kleine visuele wijzigingen na, is dit onderdeel de laatste jaren niet erg vernieuwd. Dat kan dus beter, moet de maker van onderstaande video gedacht hebben. In de video staat dit specifieke onderdeel van de Muziek-app centraal. Er wordt onder andere laten zien hoe je makkelijker naar een volgend liedje gaat door over de albumhoes te vegen. Dit doet een beetje denken aan het zelfde scherm in de Muziek-app op de Apple TV, waar de albumhoezen van opeenvolgende nummers ook naast elkaar afgebeeld worden.

Andere kleine wijzigingen zijn nieuwe knoppen voor het volume en het hartje. In plaats van een schuifbalk, is er een volumeknop die je gebruikt door hem ingedrukt te houden. Ook kan je volgens het concept aangeven hoe leuk je een nummer precies vindt met de nieuwe regelaar voor het bekende hartje. De grootste verandering is de komst van Cover Flow, een functie die jaren geleden al iOS verwerkt zat.

Concept van Muziek-app met Cover Flow.

Door je iPhone in landschapsweergave te houden, kun je op een mooie manier door al je albums bladeren. Cover Flow was aanwezig op de iPhone tot en met iOS 6, maar is sindsdien spoorloos verdwenen. Er is daardoor geen mogelijkheid meer om de Muziek-app horizontaal te gebruiken, terwijl dat sinds de komst van stereospeakers aan de boven en onderkant van de iPhone juist wel goed van pas zou komen. Tot slot is in dit concept ook de donkere weergave van de partij, zodat je in de nachtelijke uurtjes naar je muziek kan blijven luisteren.

Apple gaat iOS 12 later dit voorjaar aankondigen tijdens de WWDC 2018. We weten nog niet wanneer dit precies is, maar de laatste berichten wijzen op een aankondiging op 4 juni. Traditiegetrouw krijgt de Muziek-app bij elke nieuwe iOS-versie wel wat aanpassingen, dus het zou zomaar kunnen dat dat dit jaar ook het geval is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2018, 9:13
Via Via 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ios 12
Device iPhone

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.