Kaart

Zo kan Apple Kaarten beter worden bij het zoeken naar locaties

Apple Kaarten brengt je van A naar B, maar kan volgens een ontwerper nog wel een stuk beter worden. In een concept laat de ontwerper zien hoe het ontdekken van nieuwe restaurants en winkels beter kan. Met filters kun je makkelijker geschikte locaties vinden.

Apple Kaarten laat je niet alleen naar plaatsen en adressen zoeken en een route starten, maar bevat ook informatie over bedrijven, winkels en restaurants. Je vindt hier onder andere de openingstijden en bekijkt de recensies van bezoekers die afkomstig zijn van diensten als The Fork en Foursquare. Het nieuwe concept laat zien hoe de weergave op meerdere punten verbeterd kan worden.

Concept Apple Maps met filters

Bij het ontwerpen van dit nieuwe concept heeft de maker Isil Uzum rekening gehouden met het huidige design van de Apple Kaarten-app. Er zijn dus geen grote wijzigingen in het design, zoals bij de meeste concepten het geval is. Isil voegt vooral nieuwe functies toe die binnen het huidige design passen.

Apple Kaarten-concept.

Bij het zoeken naar restaurants worden de pinnen bijvoorbeeld in verschillende groottes weergegeven. Hoe groter de pin, hoe hoger de waardering van bezoekers. Onderaan verschijnt bovendien een horizontale lijst van welke locaties het dichtstbij zijn. Door er stevig op te drukken, krijg je meteen een voorvertoning van de locatie dankzij foto’s, waarin je zelfs rond kunt kijken door met je iPhone te draaien.

Apple Kaarten-concept met scrolbalk.

Een ander belangrijk onderdeel van dit concept is de komst van filters. Zo kan je met de filters een specifieke dag of tijd aangeven, zodat je alleen de locaties ziet die op dat moment geopend zijn. De ontwerper heeft er ook een soort time simulator aan toegevoegd. Blader door de tijd en zie de locaties komen en verdwijnen die op dat moment open of juist dicht zijn. Als uitbreiding op de Dichtbij-functie is ook de Close to-functie bedacht. Hiermee zoek je naar plekken die dichtbij een bepaalde locatie zijn. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een pinautomaat die dichtbij een restaurant is. Dit geldt ook voor het zoeken naar locaties die dichtbij een agenda-afspraak zijn.

Apple Kaarten concept met filters.

In het volledige concept van Isil Uzum komen nog veel meer functies voorbij, zoals het kunnen zien van plekken die door vrienden bezocht zijn. Ook een donkere weergave in combinatie met de eerder genoemde time simulator komt voorbij. Momenteel toont de Kaarten-app al een donkere modus tijdens de het rijden in de nacht, maar op deze manier wordt de nachtmodus ook handmatig geactiveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2018, 14:04
Categorie Apps
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, concept

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.