Clips iOS-app

Apple Clips-app nu te downloaden in de App Store

Apple's Clips-app is vanaf nu te downloaden in de App Store. Wat kun je met deze sociale video-app, waarmee het heel makkelijk wordt om een snel gemonteerd filmpje te maken?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Clips-app

Vergeet iMovie. Als je snel een grappig filmpje wilt maken van een gebeurtenis, kun je veel beter de nieuwe Clips-app (link) van Apple gebruiken. Clips is een soort iMovie voor jongeren (of mensen die zich jong voelen). Er zit geen sociaal netwerk aan vast, maar je kunt er wel grappige video’s mee maken die je op Instagram, Facebook, Twitter en andere sociale netwerken kunt delen. Wij kregen alvast een preview van Apple, maar wie dat wil kan het nu ook zelf proberen.

Clips nu te downloaden

Apple kondigde de Clips-app eind vorige maand aan en beloofde dat de app in april beschikbaar zou komen. Inmiddels is de app te vinden in de App Store. Apple vertelde ons dat de app niet alleen leuk is voor persoonlijke video’s, maar ook handig kan zijn voor schoolprojecten. Tijdens een schoolreisje kunnen kinderen makkelijk een videoverslag maken van de dingen die ze bijvoorbeeld in een aquarium hebben gezien. Met filters, bijschriften en text-to-speech maak je er een flitsend filmpje van, bestaande uit een combinatie van foto’s en bewegende beelden.

Let op: Om Clips te kunnen gebruiken heb je iOS 10.3 of nieuwer nodig. Ook heb je een 64-bit toestel nodig, dus een iPhone 5s of nieuwer. Oudere toestellen worden niet meer ondersteund en dat is een extra aanwijzing dat Apple iOS 11 ook niet langer voor 32-bit toestellen beschikbaar gaat stellen.

Clips-app op de iPhone.

Clips maakt vierkante video’s die je makkelijk kunt delen op sociale media. Met de ingebouwde effecten ziet het er al snel levendig uit. Je maakt korte clips of importeert bestaande foto’s en video’s, waarbij je zelf bepaalt hoe lang ze in beeld moeten zijn en welke teksten je er overheen wilt plakken. Soortgelijke tools vind je ook in sociale apps, maar Clips maakt het wel heel laagdrempelig. We waren tijdens de demo onder de indruk hoe snel je een leuk filmpje hebt samengesteld, waarbij je per clip kunt aangeven of je de achtergrondgeluiden wilt muten. Zet er een muziekje achter (Apple levert een behoorlijke hoeveelheid rechtenvrije muziek mee) en je filmpje is klaar om te delen.

Clips is makkelijk en leuk

Apple heeft natuurlijk al een aantal apps om video’s te maken. Naast iMovie kun je ook in de Foto’s-app automatische filmpjes laten maken van Aandenkens. Clips zit daar tussenin. Je hebt meer controle dan met de Aandenkens-video’s en het is minder lastig dan het maken van een iMovie-clip. Bij iMovie moet je video’s op een tijdlijn zetten en bijsnijden. Bij Clips hoeft dat niet: je tikt op de opnameknop en als het fragment niet bevalt gooi je het weg en maak je het opnieuw.

Wil je weten wat wij ervan vinden? Hier vind je onze review van Clips!

Ga zelf aan de slag met deze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2017, 16:17
Categorie Apps
Onderwerpen clips, video

Clips

Clips is een app waarmee je gemakkelijk korte video's kunt maken. Hieronder zie je al onze belangrijke tips over het gebruik van de Clips-app.

Clips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.