El Capitan op Macbook, met man met baard.

OS X 10.11.4 zorgt voor inlogproblemen iMessage en FaceTime

Meerdere gebruikers die OS X 10.11.4 geïnstalleerd hebben, kampen met problemen met iMessage en FaceTime. Op het Apple Support forum regent het klachten over deze kwestie.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

El Capitan op Macbook, met man met baard.

OS X 10.11.4 is vanaf deze week beschikbaar, en lost onder meer de niet werkende Twitter-linkjes op. Nu iedereen met deze nieuwe versie van OS X aan de slag kan, duiken er echter ook nieuwe bugs op. Zo lopen meerdere gebruikers tegen problemen aan als ze op hun Mac iMessage of FaceTime willen openen.

Sinds OS X 10.11.4 sinds maandagavond voor het grote publiek beschikbaar is, duiken er regelmatig klachten op van mensen die de twee chat-apps van Apple niet meer kunnen openen. Op het Apple Support Community forum regent het dan ook klachten. Dit zou te maken hebben met het activeren van de account die aan FaceTime en iMessage gekoppeld is.

Apple’s servers veroorzaken de bugs?

Gebruikers die de nieuwste versie van OS X draaien zeggen dat er een pop up in beeld verschijnt zodra ze hun Mac opstarten. In deze melding staat dat er zich een ‘error during authentication’ voorgedaan heeft. Andere mensen kunnen iMessage wel opstarten, maar vervolgens loopt de app vrijwel direct vast.

Er is een kans dat dit probleem aan de kant van Apple’s servers ligt. Volgens AppleInsider zou het probleem zich in enkele gevallen namelijk ook voordoen als iemand van OS X 11.10.4 downgrade naar de vorige versie van het besturingssysteem.

Op het moment van schrijven is er nog geen (tijdelijke) oplossing gevonden. Zodra deze bekend is zullen we dit artikel bijwerken met deze informatie. Gisteren doken er al verschillende bugs in iOS 9.3 op. In het onderstaande artikel hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 8:23
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen bug, el capitan, facetime, imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.