Bose SoundTouch 20 speaker.

Bose brengt AirPlay 2-update uit voor SoundTouch- en Lifestyle-speakers

Bose is gestart met de uitrol van de AirPlay 2-update voor SoundTouch en Lifestyle-systemen. De eerder aangekondigde update maakt een aantal dingen mogelijk, zoals de speakers aansturen met Siri en muziek naar meerdere kamers streamen.

Bose bracht een jaar geleden de AirPlay 2-update uit voor de reeks slimme speakers. Heb je een SoundTouch-speaker in huis staan, dan moest je nog iets langer geduld hebben. Bose beloofde de update eerder voor eind vorig jaar, maar wist die deadline helaas niet te halen. Tijdens de CES liet het bedrijf weten de update voor eind februari uit te rollen en die streefdatum is nu dus wel gehaald.

Bose met AirPlay 2-update voor SoundTouch en Lifestyle-spakers

Om de update te kunnen downloaden heb je de SoundTouch-app nodig. Via de instellingen in de app download je de nieuwst software-update voor je geschikte speaker. Zie je de update nog niet? Versie 24.0.7 wordt in fases uitgerold en het kan tot 25 februari duren totdat de update voor jou beschikbaar is. Daarna kun je op de speaker AirPlay 2 activeren. Dit zijn de speakers die de update gekregen hebben:

  • SoundTouch 10
  • SoundTouch 20 Series II
  • SoundTouch 30 Series III
  • SoundTouch SA-5 amplifier
  • Wave SoundTouch music system IV
  • SoundTouch 300 Wireless Sound Bar System
  • Lifestyle 550
  • Lifestyle 600
  • Lifestyle 650

De SoundTouch-speakers kun je met het internet verbinden en direct koppelen aan bijvoorbeeld Spotify en Deezer. De Lifestyle serie bestaat uit een reeks speakers voor je home entertainment. De Lifestyle serie is een stuk duurder, want het totaalplaatje loopt op tot duizenden euro’s. Het is in ieder geval goed nieuws dat deze speakers nu dus ook via AirPlay 2 te bedienen zijn.

Met AirPlay 2 zet je de speakers in de Woning-app. Vervolgens kun je met Siri de speaker bedienen. Zeg bijvoorbeeld “Speel muziek in de woonkamer” en de muziek wordt afgespeeld op geschikte AirPlay 2-speakers in de woonkamer. Ook kun je vanaf je iPhone of iPad de muziek naar meerdere speakers tegelijk bedienen. Voordat je dit allemaal kunt doen, moet je wel eerst een speaker toevoegen aan de Woning-app.

Bekijk ook

Zo voeg je een speaker of tv met AirPlay 2 toe aan de Woning-app

Met een AirPlay 2-speaker kun je eenvoudig via Siri de muziek bedienen. Daarvoor moet je eerst de speaker toevoegen aan de Woning-app. In deze tip laten we je zien hoe je dat doet.
Bekijk ook

Deze AirPlay speakers en receivers zijn nu verkrijgbaar

Met deze AirPlay 2 speakers kun je multiroom audio in je huis krijgen en met sommige kun je ook HomeKit-apparaten aansturen. Welke fabrikanten hebben AirPlay-speakers in hun assortiment en welke kun je dan het beste kiezen? Dat lees je in dit artikel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.