Bereik van de AirPods is goed, maar van de Beats Solo3 is beter

De W1-chip zorgt bij de AIrPods voor een beter bereik dan oudere Beats-producten, maar de Beats Solo3 is toch echt de winnaar qua bereik.

Apple belooft dat de W1-chip in de AirPods een beter bereik geeft. Maar is dat ook echt zo? Een bekende iPhone-website besloot de proef op de som te nemen en ging rondlopen met de AirPods, Beats Solo3, PowerBeats 2 en Beats Studio Wireless. Twee van de vier zijn voorzien van W1-chip en zouden dus een beter bereik moeten hebben. Maar is dat ook zo?


Beats Solo3 vs AirPods

Optimale gebruiksafstand

Steffen Reich zette op een grasveldje buitenshuis een parcours uit met etappes van steeds vijf meter. Er waren geen obstakels zoals tussenmuren. Doel was om te achterhalen bij welke optimale gebruiksafstand de oordopjes en hoofdtelefoons nog prima te gebruiken zijn en bij welke afstand ze gaan haperen. Het leverde een serie metingen op, waaruit blijkt dat de W1-chip wel degelijk verschil maakt. Maar de AirPods zijn dan niet de beste keuze.

Om te beginnen de PowerBeats2 zonder W1-chip:
Optimale gebruiksafstand: 0 tot 15 meter
Maximale afstand: 33,5 meter

De Beats Studio Wireless zonder W1-chip hebben een iets groter bereik:
Optimale gebruiksafstand: 0 tot 20 meter
Maximale afstand: 45 meter

Bij de AirPods met W1-chip zou het bereik beter moeten zijn, en dat klopt:
Optimale gebruiksafstand: 0 tot 36,5 meter
Maximale afstand: 55 meter

Maar de winnaar is de Beats Solo3 met W1-chip:
Optimale gebruiksafstand: 0 tot 65 meter
Maximale afstand: 100 meter

Hieronder zie je alle metingen in een grafiek:

Bereik AirPods en Beats

Hieruit zou je voorzichtig kunnen concluderen dat je voor een beter bereik het beste een grotere hoofdtelefoon kunt nemen en niet kleine oordopjes. Ook is duidelijk dat er een gigantisch verschil is tussen de Beats Studio Wireless en de Beats Solo3: beide hebben dezelfde vormfactor met oorschelpen en een beugel over je hoofd, maar het bereik verschilt een factor 2.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.