August deurslot met insteekslot (Mortise)

August werkt aan Europese versie van HomeKit-deurslot

Het August-deurslot komt ook in Europese uitvoering beschikbaar. Met dit HomeKit-geschikte deurslot open en sluit je de deur dankzij Siri.

August deurslot met insteekslot (Mortise)

August was een van de eerste fabrikanten met een slim deurslot mét HomeKit-ondersteuning. Er was alleen een lastig te nemen drempel om zo’n deurslot in huis te halen: het model was alleen geschikt voor het type deursloten dat je in de VS vindt. August gaat er nu iets aan doen, met een nieuw type deurslot voor insteeksloten zoals we die in Europa kennen.


August-Apple-Watch

Hierboven is een dwarsdoorsnede van een normaal August-slot te zien en dan besef je meteen: dat soort draaisloten hebben we niet in Europa. Zo’n Amerikaans draaislot is bovendien niet zo heel inbraakbestendig.

August-deurslot voor insteeksloten

August werkt nu aan een ander type deurslot, het zogenaamde insteekslot of Mortise-slot, dat je veel tegenkomt in Europese appartementen. Onderstaande afbeelding laat goed het verschil zien tussen het Europese insteekslot en het Amerikaanse cilinderslot:

Mortise slot vs Amerikaans cilinderslot

Het August-deurslot werkt met HomeKit en is dus met Siri te bedienen. Je kunt met Siri het slot openen en sluiten of de status controleren. Het slot kost $229 in de huidige uitvoering. Voor de variant die ook geschikt is voor Europa wil August nog eens $100 extra vragen. Dat het slot momenteel alleen in de VS geleverd wordt, heeft ermee te maken dat de distributie en verkoop in verschillende landen nogal wat extra werk met zich meebrengt. Toch zijn er ook buiten de VS al veel mensen die hun deur hebben aangepast om het slot te kunnen gebruiken.

August en Logitech Pop

August is ook van plan om samen te gaan werken met Logitech Pop, de knop waarmee je allerlei smart home-activiteiten kunt automatiseren. Je zou bij het openen van de deur meteen de tv uit kunnen schakelen. Toch is August voorzichtig met samenwerkingen. Ze hebben het platform niet volledig open gemaakt omdat het in eerste instantie erom gaat dat je voordeur goed dicht zit. Mede daarom kun je met Amazon’s spraakassistent Alexa het deurslot van August wel sluiten, maar niet openen. Het blijkt een lastige afweging: enerzijds wil August het openen en sluiten van deursloten zo makkelijk mogelijk maken, maar het moet ook niet ertoe leiden dat je voordeur zomaar wagenwijd open staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2017, 12:25
Categorie Accessoires
Onderwerp deurslot
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.