iPhone batterij vol waarschuwing

Apple gaat batterijbeheer volgende maand toevoegen in iOS 11.3 beta

In februari gaat Apple de nieuwe batterijbeheer-functies toevoegen in een beta van iOS 11.3 voor ontwikkelaars. De officiële release daarvan komt in het voorjaar, zo belooft Apple in een reactie op plannen van de Amerikaanse overheid om het trager maken van toestellen te onderzoeken.

Apple bracht onlangs de eerste beta’s voor iOS 11.3 uit, maar een opvallende functie was daarin afwezig: de nieuwe functies voor batterijbeheer zaten er nog niet in. Die komen in een latere beta-release beloofde Apple. Inmiddels weten we nauwkeuriger wanneer het komt: in februari 2018. In een toekomstige beta van iOS 11.3 zal de functie erin zitten, zo beloofde Apple. Het bedrijf reageert daarmee op de aankondiging dat de Amerikaanse overheid gaat onderzoeken of Apple bepaalde wetten heeft overtreden met het trager maken van oudere iPhones.

Batterijbeheer in iOS 11.3 beta
Apple meldt daarin:

These features will be included in a developer release next month and a user release this Spring.

De functie houdt in dat gebruikers beter kunnen zien of hun batterij aan vervanging toe is en of het toestel trager is gemaakt. Met een schakelaar kun je deze functie weer uitschakelen, al raadt Apple dat niet aan. De maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat het toestel plotseling uitvalt, omdat de oudere batterijen een plotselinge piekbelasting minder goed aankunnen. Als gebruiker krijg je echter zelf de keuze.

De functie zal aanwezig zijn voor de iPhone 6 en nieuwer, tot en met de iPhone 7 Plus. Lees meer over de iOS 11.3 functies en ontdek welke handige nieuwe functies er nog aan komen. Want het zouden wel eens de laatste grote vernieuwingen van dit jaar kunnen zijn. Volgens geruchten is Apple van plan om in iOS 12 de nadruk te leggen op stabiliteit en veel minder op vernieuwingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2018, 15:59
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen batterij, ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.