Astropad en Luna Display nu geschikt voor Apple Silicon Macs

Astropad heeft de apps Astropad en Luna Display bijgewerkt, zodat ze nu werken met Macs die voorzien zijn van M1-chip. Het is te vinden in Astropad Studio 3.6, Astropad Standard 3.6 en Luna Display 4.4.

Astropad en Luna Display geschikt voor M1

Nieuwe gebruikers kunnen de software meteen downloaden van de Astropad-website, terwijl bestaande gebruikers de updates vanzelf zien verschijnen. Astropad maakt apps waarmee je je iPad als tekentablet kunt gebruiken, of als tweede scherm voor je Mac. Voordat Apple’s Sidecar-functie beschikbaar kwam (in macOS Catalina) was Luna Display een van de populairste methoden om je Mac-screen uit te breiden met een iPad-scherm, zodat je op beide kunt werken.


De nieuwe versies bieden native ondersteuning voor Apple Silicon en de M1-chip. En dat heeft nogal wat impact op de performance. Volgens de makers zijn de prestaties 2x zo goed op M1 vergeleken met Intel-chip. Matt Ronge, CEO van Astropad, kondigde het nieuws aan op Twitter.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Het bedrijf bracht ook een grafiek naar buiten, waaruit blijkt hoe veel sneller het encoderen van een video gaat op een Mac met M1-chip in vergelijking met Intel.

Astropad op Apple Silicon

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.