Augmented reality in Apple Store bij Today at Apple.

Ontdek augmented reality met nieuwe AR-sessies voor Today at Apple

Heb je de smaak van augmented reality te pakken en wil je er meer over leren? Binnenkort start Apple wereldwijd met nieuwe [AR]T-sessies in de Apple Store. In drie nieuwe sessies gebruik je augmented reality in verschillende toepassingen.

Met ARKit zet Apple zich al jaren in om augmented reality groot te maken. Er zijn al veel apps die ARKit gebruiken, maar met de nieuwste aankondiging hoopt Apple nog meer interesse op te wekken voor augmented reality. In een persbericht kondigt Apple de komst van de drie nieuwe Today At Apple-sessies aan, helemaal gericht op AR.

[AR]T: Today At Apple-sessies over augmented reality

De drie sessies bestaan uit een interactieve wandeling, een sessie in de winkel waarbij je de basis van augmented reality leert dankzij Swift Playgrounds en een nieuwe AR-installtie die je in de winkel kan bekijken. De sessies worden in Apple Stores wereldwijd aangeboden, maar niet alle sessies zijn in elke winkel beschikbaar.

[AR]T sessie Today at Apple met wandeling.

Apple werkte voor de sessies samen met het New Museum in New York en zeven artiesten, waaronder Nick Cave, Nathalie Djurberg en Hans Berg en John Giorno. Je ziet in de interactieve wandeling [AR]T Walk bijvoorbeeld hoe de Soundsuits van Nick Cave tot leven komt bovenop een gebouw. Ook een zogenaamd portaal van Carsten Höller laat zien hoe de wereld er met een filter uit ziet. De voorbeelden hebben allemaal wel wat weg van de allereerste ARKit-voorbeelden, toen dit net door Apple aangekondigd werd. De [AR]T Tour is alleen te bezoeken in Hongkong, Londen, New York, Parijs, San Francisco en Tokio.

DE [AR]T Lab duurt negentig minuten. Tijdens deze sessie leren deelnemers met Swift Playgrounds hoe ze zelf hun AR-ervaringen kunnen creëren. Voorwerpen en geluiden staan daarbij centraal. Deze sessie is ontwikkeld in samenwerking met onder andere de docente Sarah Rothberg en is te bezoeken in alle Apple Stores.

Augmented reality in Apple Store bij Today at Apple.

Nieuwe AR-viewer in Apple Store-app
Bezoekers van elke Apple Store wereldwijd kunnen het AR-kunstwerkje Amass van Nick Cave bekijken in de Apple Store. Je gebruikt hiervoor de nieuwe [AR]T Viewer in de Apple Store-app. Het gaat om een interactieve installatie waarbij je zogenaamde Ikon Elements kan verzamelen, allemaal via augmented reality. Het is dus een soort game die je met je eigen iPhone kan spelen in de winkel.

De Tour-sessie is dus alleen beschikbaar bij een geselecteerd aantal winkels, terwijl de twee andere overal te bezoeken zijn. Vanaf 10 augustus worden de sessies gegeven. Voor meer informatie bekijk je de pagina bij Apple.

Bekijk ook

Today at Apple: alles over de workshops in de Apple Store

Apple biedt met Today at Apple een serie gratis workshops aan in de Apple Stores, over allerlei onderwerpen. Naast de sessies in de Apple Store zelf zijn er ook foto- en schetswandelingen, sessies voor kinderen en mensen met beperkingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.